k.

mapleleave.spotlife.se

så var det ju.

bye blogg.se

http://mapleleave.spotlife.se/ 
 
see you there. 

To take responsibility

Okej,det är dags att sluta blunda. Jag orkar inte med fler människor som säger att global uppvärmning är en myt. Förstår helt enkelt inte. Den enda teorin jag kan komma på är att dessa människor är så lata och upptagna med sina egna problem att de inte orkar ta på sig ännu ett problem - att vi förstör vårt hem.
Även om det är en överdrift - vem bryr sig?! Vi fortsätter ändå med gifter som i för stor mängd är onaturlig för jorden!! Varför kan man inte vakna vid den tanken? Hur kan man inte koppla?
.
Det är vårt enda hem, hur kan man ta något sådant lättvindigt?
Kollade på National Geographic häromdagen, vet ni att 99,5 procent av hela jordens arter som någonsin levat på jorden, är utdöda idag? 99,5 procent har kommit - och gått. Och vi kommer ta död på oss själva.
.
Miljöflyktingar, det kommer vara något vi får höra om kan jag lova. Vi pratar om "tredje världen" - om några årtionden, kanske hundra år, kommer hela världen vara i deras situation om vi inte stoppar det. Inte så jävla trevligt va? Lite jobbigare än att zappa bort afrikanska barns uppsvullna magar på 1an till Big Brother på 5an.
.
Och det är därför jag helt enkelt är så jävla tveksam till att skaffa barn. Kanske mina barn inte får uppleva katastrofala tillstånd, men deras barn? Kan jag verkligen lämna över med gott samvete till mina barn och veta att de kommer växa upp tryggt?
Nej. Jag vet inte om jag är den enda som tänker såhär, som tänker bortom "vill jag ha barn, vad kommer det betyda för mig, kommer jag ha råd" osv osv. Kommer jorden klara av det? Kommer mina barn klara av att ta hand om vår förstörda jord?
.
Även om det är en överdrift, Hur kan det inte vara värt att reflektera över?
Det är vårt hem. Utanför vår lilla planet finns INGET. Ingenstans att söka asyl, ingenstans att fly.
Hoppas att politiker drar till med drastiska lagar snart för jag är orolig.

Sunday bloddy sunday

Ogillar skarpt söndagar. Det är packat med folk i restaurangen, alla är gamla och sura. Nej, inte alla - hade ett jättegulligt par in idag som kommenterade mina ögonfransar med "om hade dina ögonfransar när jag var ung så hade jag varit gift med tre karlar nu". Haha söta.
.
Dessutom städat och tvättat nu på rasten, snart bär det iväg till dom sista 6 timmarna för denna (sanslöst långa) veckan.
.
Kollat på dokumentärer om Global warming halva natten inatt. Gah. Det kommer bli vår undergång. Måste. Börja. Leva. I grotta. Snart.

lazy morning

Ganska skön lat morgon. Börjar inte förräns kl 18 ikväll så har hela dagen. Fast jobbigt med tanke på att detta skulle varit min lediga dag. Oh well.
Det har regnat, föutom igår, varje dag i 10 dagar. Man märker knappt av det på jobbdagar eftersom man rör sig två meter utomhus mellan hem-jobb, men som idag när jag egentligen skulle velat springa.
.
Jag vill tatuera mig snart. En liten enhörning på handleden eller i nacken.

She was more like a beauty queen from a movie scene

Fixat bankkonto idag! Ehrmagurd. Detta land är inte lite krångligt när det gäller sånt, men nu är det fixat. Städat och tänt doft ljus, promenerat i 1,5 timme. L jobbar lunch och jag börjar inte förräns fem.

Googlat spindlar i en halvtimme nu. Äckel-fascination. Det finns stora spindlar här. Alot of them. När vi slutat igår snodde jag insektssprayen från jobbet och sprejade över hela spindelnäten och de tre gigantiska spindlar som satt i dom - utanför vårt fönster. I'm sorry, jag vill låta er leva, men bara om ni låter mig vara ifred. Och eftersom ni kommer in och klättrar över vår tvätt - it's war.

Det är skönt att jobba osv, men gör 6 dagar denna veckan och jag känner mig redan trött. Man skulle ju kunna tro att hotellet skulle vara hyfsat lungt eftersom det ligger mitt ute i ingenstans - så är inte fallet. Oh well.

Här bor vi! Halva rummet. 
.
Och här är jag för lite mer än en vecka sen. 

The sun always sets in red

Nothing left but a rusty sword, tossing and turing inside your chest.
.
Yay ännu en ledig dag och käkat indiskt med Mark o Lucy, köpt halsduk och druckit varm choklad. Pratat med mamma o pappa, världens bästa mamma o pappa dessutom. Snart ses vi dessutom!! Antingen till jul eller innan dess (hallå vi tjänar massa pengar, vi kommer!).
En spindel klättrade precis över tvätten som hänger vid fönstret. En STOR MASTODONT spindel. Jag sprejade hårsspray över halva rummet, tömde nästan min sprillans nya 1-liters spray. Nu är spindeln stel och död och lever i spindelhimmelen där ingen störs, och får säkert en massa spindelbarn. Sorry, mr spider, rest in peace.
.
Något annat jag tycker om är att lyssna på ''dumma svenska'' låtar utan att någon säger något. Spotify ensam i rummet är grejen.

this is my time

 
 
Lite livskris osv. Inget nytt.
Skulle vilja återfödas på en annan planet har jag kommit underfund med. Fast å andra sidan kommer man ju inte komma ihåg hur det var på jorden, så då kan man ju inte jämföra. Förutom  ed diffusa deja vus som man slänger åt sidan.
.
Jag vill inte jobba idag. Känner för att gå ut och springa, sen ta ett långt bad och till slut kolla på Arrested Development hela kvällen.
.
Men vad gör man.
.
Jag vill till Wellington och dricka kaffe vid hamnen.

I want you back

Ledig dag. Åh,
Tittar på "Best selling hits of the 90's" som går på tv. Hur fan tänkte man på 90-talet egentligen? Fast jag får flashback från när jag dansade i mitt rum i magtröja, och det är ganska roligt faktiskt.
Toni Braxton var ju ganska het när det begav sig förresten!

Idag ska jag tvätta, städa och sen vill jag dricka öl med Mark och Lucy (paret som bor i rummet på övervåningen) för vi är så jävla lediga imorn också!


RSS 2.0