Milk

Vaknade halv tolv idag, sovit nästan elva timmar inatt. Hur tusan ska jag palla att gå upp till jobbet klockan åtta på morgonen på söndag?
Följde med L på bussen till hans nya jobb idag, pussade honom lycka till och sen började jag min springtur tillbaka hem. En ca 8 km runda blev det, inte illa! Konditionen har hållt i sig hyfsat från när jag sprang fem dagar i veckan, det är ju bra.
Det har varit så sjukt kasst väder fyra dagar i rad med iiiiskalla vindar och regn. Idag regnade det inte såklart, vi jobbar ju båda två ikväll. Jag börjar inte förrän sju vilket är segt som fan men jag måste verkligen börja tjäna pengar nu. Min lön har fortfarande inte gått in på kontot från förra veckan och jag orkar verkligen inte ta tag i såna saker. Varför kan allt bara inte funka? Nåja får väl prata med dom ikväll.
Igår vann vi bingo igen! 20 dollar från baren, blev två drinkar var. Sen tog vi ett glas vin på en mysig pub med stoor brasa och sen gick vi hem och kollade film.
Och om jag hör hela Kate&William historien en gång till så kommer jag skrika. Yuuuck.
Från middagen på vår 1 o ett halv årsdag!

tisdag fun

Idag är jag leedig! Vilket känns som en total befrielse efter att ha jobbat (ganska) hårt i en vecka. Nu har jag två dagars ledighet vilket betyder gå på zoo och spela bingo förstås.
Värsta besvikelsen med nz är att lönerna är så sjukt kassa. De är nästan hälften av vad vi tjänade vi Sydney. Nåja jobba jobba jooobba är det som gäller.
I söndags hade vi bästa dagen, vi var liiite bakis från kvällen innan så vi frossade i indisk mat, åt svenskt godis och diverse annat onyttigt. Sedan var vi sjukt duktiga igår och körde världens träningspass i en park i närheten med en sjukt brant trappa. Halvtimme senare var vi helt seriöst döda.
Nu måste vi gå och handla livsnödvändigheter som  mjölk, chokladpulver och nötter.
mitt huvud och en blå himmel

vintern börjar komma

Blir mycket kallt när solen inte är framme.
Igår vann vi bingo tre gånger, först fick vi två fulla rader och sen fullt hus. Det betydde sammanlagt 6 gratis drinkar, inte illa. Sen sov vi till halv tolv på förmiddagen, var nog välbehövligt. Efter det har vi handlat mat och L var på intervju. Vi har tittat på tre avsnitt med Morgan Freeman i en rymddokumentär och nu kan jag inte sluta tänka på meningen med universum eller ifall hela mänskligheten bara är en datorstimulering a la The sims. (Ja, det finns faktiskt forskare som har den teorin.)
Ikväll ska jag jobba från klockan sju och det kommer vara sjuukt mycket folk för alla är ju lediga imorn.
Det är ganska segt att börja så sent, man hinner liksom bli trött innan man ens börjat gå till jobbet. Men pengaarrr är alltid bra.
Här kommer ett kort på varm-tröjan jag köpte mig igår, när vi värmde oss på en pub,

bingo!

Idag är det onsdag och det betyder bingo! Precis som söndag betyder quiz.
Igår jobbade jag och normen här är att man dricker massor efter jobbet. Jag lyckades komma undan med ett glas vin och sen hem till världens bästa som jag längtade väldigt mycket efter.
Idag köpte jag mig en ylletröja! Fick pengar av världens bästa pappa att köpa en för. Sagt och gjort, när det kommer till kläder behöver man inte säga till två gånger.
Tar lite kort ikväll och så kommer det väl upp någon gång i framtiden,
bingobingobingobingo

rubrik

Jag ska ivag till jobbet om en timme. Gaah nu ar jag nervos igen. Hatar att borja nya jobb och det tar flera dagar innan man lart sig allt nagolunda. Anda ar det precis det jag sysslat med i typ ett o ett halvt ar!
Igar firade jag och L dessutom ett o ett halvarsdag. Det blev mexikansk mat och sangria. Heja oss!
Idag gick jag upp och sprang en halvtimme och sen var jag sa himla trott att jag somnade i den varma sangen igen. Mmm.
pusssss

work all night, sleep all day

Igårkväll var jag på provjobb på en irländsk pub. Började vid fem och slutade två på natten. Jag frågade efter tre timmar lite försiktigt när dom tänkt sig att jag skulle sluta, då sa dom vid elva. Nåja, jag jobbade på och bestämde mig för att seriöst vara så jävla bäst. Det funkade, när jag äntligen fick sluta efter att inte ha käkat på 14 timmar så bjöd de på ett glas vin och strök ut en annan killes namn ur nästa veckas schema och skrev dit mitt istället. Sen var jag så himla trött att jag knappt visste vägen hem. Så grattis till mig typ.
.
Varför ska jag jämt vakna så jäkla tidigt, även om jag gått och lagt mig sjukt sent? Somnade vid tre, halv fyra igår och vaknade kl nio. Inte rättvist tycker jag.
.
Idag blir det nog lite firande att jag har jobb på ett ställe som verkar okej. Känns skönt att kunna skita i intervjun på måndag med gott samvete.
.
Bara för att vi är så himla söta,

do your best and don't worry

Så klockan är 02.45 och jag kan inte sova. Har sovit som en stock typ varje natt här i Wellington fram tills nu, vad kan det bero på? Jag har ingen som killar mig över ryggen.
Gaah så har jag förstås intervju på måndag, för ett dagtids jobb. Haha eller jag vet inte riktigt vad jobbet var för något. Det sa hon inte när hon ringde. Och eftersom det inte var en pub, och jag har sökt ca 20 jobb de senaste två dagarna varav 19 barjobb, så blev det helt blankt i huvudet. Kan ju bli intressant i alla fall!
Nu hoppas jag att nattklubbarna drar igen portarna för denna kvällen snart så jag kan få tillbaka min pojkvän..

a bit wet

Idag började vi dagen med en stor lång frukost, sen en prommis på två timmar. I regn och rusk! Riktig äckel-dag här i Wellington.
L har jobb nu den jäkeln, han ska jobba ikväll vid tio. Jag var på en intervju igår och sökte ytterligare ca sju jobb. Nåja det kommer väl.
Häromdagen när vi satt och solade i hamnen såg vi stingrockor i vattnet! Det tyckte jag var väldigt coolt. Jag frågade L om dom bara äter fisk, och han sa "ja det och väldigt irriterande tv-personligheter". Sen låg jag på marken av skratt (det tog mig förstås en minut eller så innan jag förstod, jag är ju ända jag).
Andra saker vi sysselsatt oss med är spela bingo (sånt gör dom på puben här) och quiz. Vi var typ två sek från att vinna onsdagens bingo. Nästa onsdag ska vi ha typ trettio bingo-blad var och då ska vi minnsan vinna.
Jag vill jobba på den irländska på puben runt hörnet.
Nu verkar det som att L bränner broccoli eller nåt så jag får nog komma till undsättning.

sick down to my heart

Varit en mysig kväll med bingo-spelande och annat. Nu är L på provjobb och jag vet inte när han kommer hem. Fan vad ensamt det känns. Sen har han fått ett annat jobb redan, där tiderna är klockan halv elva på kvällen till halv nio på morgonen. Börjar känna mig illamående och att allting bara kommer bli repris av mina sista månader i Sydney. När jag slutar jobbet, börjar han. När han slutar, är det läggdags för mig.
Jag vet att man inte ska ta ut saker i förskott men det känns lite sådär nu, jag fick inget av de två jobben jag hade på g. Om jag måste spendare nätterna här ensam kommer jag gå sönder tror jag. Gå av på mitten.
Men så är det. Ett jobb är ju ett jobb och det är klart att min fina inte ska tacka nej. Jag klarar mig alltid på ett sätt eller annat, har jag ju alltid gjort.
En sak är säkert, jag saknar min Julia att panik-åka-hem-till så fort jag känner mig lite nere. Sitta på hennes terrass och dricka vin.

uppdate

Varje gång jag skickar iväg mitt CV och tillhörande meddelande tänker jag att jag kommer få intervju med en gång. "Vem skulle säga nej till ett sånt käckt coverbrev?" Jag har fel alla gånger utom tre. Tre utav ca 30 ansökningar. Idag har jag lagt ner hela min själ i att skriva tre ansökningar till, och dom kommer ögna igenom det snabbt och sen besluta om dom orkar ringa upp och ge mig en intervju eller inte. Hela min själ ögnas igenom på 15 sekunder och kastas sedan åt sidan.
Tänk om världen inte berodde på vad andra tycker, tänk om den bara berodde på vad man själv tycker. Det är ju det man får höra hela tiden "sluta bry dig om vad andra tycker" - till och med Bodil Malmsten säger det, men det är ju vad världen går ut på. Om chefen som anställer tycker du verkar intressant nog för en intervju. Vad recensenterna tycker om en ny bok, en ny film. Vad filmstjärnorna har på sig på röda mattan. Om kaffet man gör åt kunderna har för lite mjölk i sig eller inte.
Världen är galen och motsägelsefull.

around the world

Är det nåt man ska satsa på kanske? Bo ett år i varje världsdel? Nja kanske inte. Plugga kinesiska verkar lite för jobbigt. Idag är det tisdag och L ska på intervju. Jag har inte hört nåt från provjobbet eller den andra intervjun. Fan! Ska maila tjejen igen. Typ "snälla ge mig ett jobb" eller nåt.
Igår gick vi upp till bergets högsta topp igen, förberedda med kamera denna gången. Det är väldigt fint där uppe. Sen sprang vi hela vägen ner och jag har lite träningsvärk idag.
nu får det bli kaffe va

as Anthony said to cleopatra

Igar var en valdigt mysig dag med promenad till bergets hogsta topp och filmmaraton. Idag har vi kopt cider i petflaska och ska pa musik quiz ikvall. Vi ska kicka rumpa!
Det var val det. Om jag inte har jobb snart far jag borja pa havregrynsgrot dieten igen 24/7.
avslutar med en bild pa mig fran 2008. Tank vad fint har jag hade.

insätt rubrik här

Igår var jag på provjobb och det var helt hysteriskt. Fem timmar blev det, och betalt kommer jag ju absolut inte att få för dom timmarna. Det var totalt annorlunda från vad jag är van vid och ingenting var som det ska vara. Jag trodde att jag skulle vara där max två timmar kanske, men nejdå. Nu hoppas jag bara att jag hör från det andra jobbet så snart som möjligt så att jag inte behöver lägga allt mitt hopp på detta.
Nåväl, efter den hysteriska kvällen behövde jag slappna av med lite alkohol och det fixade min man väldigt fint.
och såhär glad blev jag för det.

seventh day

Vi har varit här i en vecka och en dag nu. Det känns som vi varit här ett år samtidigt som det känns som typ två timmar. Idag var vi upp till berget och botaniska trädgården, och så observatoriet. Det var jättetufft och vi såg massa coola grejer om rymden. (Jag är världsbäst på att formulera mig.) Det roligaste var dock under en lite "rymd-bio" när en tant visade massa stjärnor och pratade om dom, och en snubbe helt plötsligt gav ifrån sig en väldigt högjlud snarkning. Vi började fnissa och kunde inte sluta skratta på säkert tio minuter.
Igår var vi på långpromenad och kom till dom dyra fina kvarteren med slott och grejer. Nästan i alla fall.
Idag var jag på intervju på ett ställe som jag jättegärna vill jobba på. Tjejen verkade så himla trevlig och baren var så fin med brasa och mjuka soffor. Fast imorn ska jag på provjobb på ett annat ställe så vi får se hur det går.
Och ikväll ska vi på quiz igen, och dricka billig cider. Vi har hittat ett ställe där dom säljer pints för 4 dollar. Man måste älska Wellington.
Luke hittade en liten blomma.

Wellington pt 2

Jag har varit på min första löprunda i Wellington. 25 min blev det, kanske inte så jäkla mycket att skryta om men nu snackar vi lodrät backe efter lodrät backe. Bra jobbat Maria.
Min fina L är på provjobb! Hoppas hoppas han får det och allt funkar. Det absolut sista vi ska göra här är att jobba ihjäl oss, det har vi gjort alldeles för mycket innan.
Jag blev förresten "anställd" av den där rekryteringsfirman. Dvs dom ringer upp när jobb dyker upp. Om någon är sjuk, om någon plötsligt säger upp sig.. Fast bara i bar/ hotellbranshen då. Så ska bara vara på dom med att jag är fri hela tiden så får jag nog nåt jobb snart.
Måste ju dock fortfarande söka fler jobb. Alltså det går ju inte ens att jämföra med när vi flyttade till Sydney. Nu vet jag hur dom ställer frågor på arbestintervjuer, vad som förväntas av mig bakom baren, att man inte ska lägga allt hopp till en enda intervju/provjobb. Så jävla skönt att kunna slappna av lite.
.
Sen var det vädret. Idag har jag upplevt Sverige-rusk för första gången på ett & ett halvt år. Regn och isande vindar. Fast å andra sidan varade det i ca fyra timmar och nu skiner kvällsolen vacker. Jag har blivit allt för bortskämd med Sydney-väder och att kunna gå barbent jämt och ständigt. Anledning till att köpa nya fina stövlar, check.
Detta var förresten vår sista kväll i Sydney, med Julia & Ben. Saknar den tjejen...

Tuesday morning

Klockan är sju minuter över åtta och jag har ingen aning om vad som flugit i oss. Vi förbereder oss kanske omedvetet för att börja jobba? Jag har nämligen en intervju idag, för en rekryteringsfirma som anställer folk för event och festivaler etc. Det är bara att hålla tummarna.
Nu har vi fixat taxeringsnr också, allt är fixa nu. Ska bara få våra bankkontokort.
Jag älskar vår lilla etta. Världens mjukaste säng och fina lila färger (jag övertygade L att köpa lila lakan också..). Det gör liksom ingenting att frysen inte fungerar eller att det knappt finns plats att diska. Jag är kär!

The beer is for free and the people are shoeless

Sov så himla länge inatt. Första natten i vår lägenhet! Vi gick och la oss vid tio, jag måste ha slocknat halv elva. (Är det tant-varning om man gör så en lördagskväll...?) Nåja, i fredags tog vi i alla fall ett par cider. Varken jag eller L dricker öl, eller ja, jag kan väl dricka då och då men L avskyr det. När vi beställde cider på första puben så kom gubben med två öl istället. Jag sa "öhm, vi beställde inte öl..." Då skämdes han och sa att vi fick ölen gratis. Tyckte jag var himla fint, men eftersom L tog typ tre klunkar på sin, så tänkte jag att jag får väl dricka då! GRATIS ÄR GOTT. Två cider och en och en halv öl (kunde liksom inte dricka två öl i ett...) senare var det väldigt fnissigt hos Maria.

En annan rolig grej är att jag har sett säkert 30 pers som går barfota här. Helt vanliga människor som har t-shirt och jeans på sig, men inga skor. Det är så jävla skumt och jag undrar vad grejen är. Ska utreda vidare, håller er uppdaterade.
Nu blir det budgetfrukost, gröt med äpplebitar.

Wellington, I'm inlove

Detta är vår tredje dag i Wellington och vi har flyttat in i lägenhet, fixat internet, fixat bankkonto och ansökt om några jobb. Det går bra!
Lägenheten vi bor i nu var den fjärde vi tittade på, och absolut bästa. Den första var ett råtthål och vi blev livrädda att alla skulle se ut så. Sen blev det bättre och bättre. Nu betalar vi 265 dollar i veckan för vår lilla etta, sen extra 20 dollar eller så för el. Helt okej med tanke på att det är mitt i smeten.
Det är så otroligt fint här och det har varit så himla fint väder! Riktigt varmt med runt 20-23 grader.
Det finns säkert tusen pubar och cafeer i den här stan! Alla har massa olika cidersorter och mysiga brasor. Vi har hittat hem!
Jag tror verkligen att detta kommer gå bra, bara vi får jobb nu. Allt känns rätt, lägenheten är 100 % och allt annat också.
Vår address är btw;
506/20 Martin Square
Te Aro
Wellington 6021
New Zealand
Bara att skicka massor choklad nudå!

RSS 2.0