when your soul is tired, and your heart is weak

-Why, what would you wish for?
-Something I can't have.
Ensam igen i den här lägenheten. Kan inte bärga mig tills jag får lämna den här avlägsna delen av Sydney och detta rummet. Hela tiden ensam.
Skulle packa men det tar jag nog imorgon istället. Alldeles för svårt nu.

next time you see a shooting star

-Something I can't have,
Det är lördag kväll. Jag ska göra mig en white russian och äta lite glass tror jag. Har ju trots allt tränat 6 gånger denna vecka.
På onsdag lämnar vi Sydney och det börjar kännas sorgligt. Träffade Jacob och hans reskompis Frida idag, vi pratade om nyår för ett år sen och massa annat. Fan vad kul vi hade då!
Jag kommer sakna att ha bruna ben 75 % av året.
Men på Nya Zeeland kan man palla äpplen, Jacob berättade att det finns äppelträd överallt, i alla trädgårdar. Jag ska palla äpplen på Nya Zeeland.

hold me, say that you adore me

Så sjuuukt energisk idag så det är inte sant!! Blir lätt så när man startar dagen med ett GRYMT träningspass! Bara körde, och körde, och körde! Ska strax in till stan och träffa Julia över en kaffe (cider?). Det är sol ute med svala sköna vindar så man kan ha tröja på sig utan att svettas.
Sen känns allting bara allmänt grymt. Jag är 20 år och har redan gjort några av de saker jag drömt om hela livet. Bara resa runt och leva. Jag skulle kunna leva såhär lääänge. Hoppa från stad till stad, lära känna nya människor. Wellington kommer bli så bra.
För att komma till dagens i-landsproblem hos Maria Eliasson så handlar det om blåmärken. Jag tappar grejer på mina fötter, går in i hörn, väggar osv. Har blåmärken över hela mina ben. Tack och lov att de fortfarande har lite färg. Skrapade upp halva knät när jag ramlade ner för trappan häromdagen. Som minne har jag ett illrosa, ca tre centimeter långt ärr. Thanks.
eeevigheter sedan..

after the sunset

Det är torsdag och mindre än en vecka kvar. Städat ur garderoben idag och jag slängde fem par skor... måste slänga fler men jag tänker klänga mig fast så länge det går. Var och joggade i solnedgången förut, helt galet fint. Jag brukar sällan träna så sent, men åååh glömde helt bort hur trött jag var och fick massa energi. Sen tittade jag på nån galen tvshow som gick ut på att man har en miljon dollar från början, sen måste man svara på en massa frågor och alla man svarar fel på förlorar man mer och mer pengar för. Tanten hade 800 000 dollar när det bara var en fråga kvar, och så förlorade hon ALLT. Jag hade seriöst dratt dolken, där och då.
Påminn mig om att aldrig söka till vem vill bli biljardär eller hur det nu var.
nuuu ska jag pussa på min pojkvän som precis kom hem!

one week to go

Sitter och degar och surfar på youtube. Herregud vad folk har för lite att göra. (Inklusive mig, idag.) Var på gymmet en sväng men så började min hals värka som saaatan. Så nu har jag mest kollat på diverse dag-tv program och ätit massa ost och kex. Varför är det så när man är uttråkad så småäter man en massa? Nåväl efter ett kilo ost så var jag nyttig och åt soppa. Och nu ligger jag här. Ja, detta är det mest intressanta ni någonsin kommer läsa.
Ikväll ska jag dricka en cider eller två med lite folk från mitt gamla jobb. Jag hoppas på att jag kommer undan med att köpa en runda och sen gå på toa varje gång det är min tur att betala eller nåt. Eller så säger jag bara att jag är sjuk och ska bara dricka vatten. Bra plan, Maria, bra plan.
Dom visade en svensk film på tv förut. Så jävla random. Varannan vecka hette den och den var verkligen skitkasst. Det ser så jävla löjligt ut med engelsk text under också.
Öhm nu ska jag se ifall det fanns några kex kvar

whatever

Var och kikade i affärer idag igeen. Fick ett gratis solpuder för att en anställd klantade sig. Whoop!
Min nya hårfärg växer med mig. Nu älskar jag den. Kommer aldrig mer bli blond.
Vi måste fixa och greja inför Wellington men jag känner mig handlingsförlamad av någon anledning. Kanske är det lite svårt att fatta. Men det kommer bli så sjukt grymt!
I övrigt har jag varit trött idag med, men inte lika illa som igår. Sprang iväg på ett konditionspass på gymmet, ca 50 min. Skulle avsluta med benstyrka men så var det fullpackat med giriga muskelkillar som ska ha fem maskiner åt gången.
Jag vill ut och daaaansaaaa! Vara oansvarig och dricka tequila! Det är ofta sånt som händer när jag gjort allt jag ska; gymmat, städat, tvättat, diskat. Då tänker jag; jahapp nuuu då? Äre fest eller?
jag och mina fina på promenix i stekande hetta.
Är så himla trött på tung, fuktig, stekhet luft nu. Vill kunna springa i sval, uppfriskande luft och inte vara en svettpöl 10 min in på turen.

you only live twice

Sjukt trött på detta väder nu. Var jättesoligt när jag sprang i morses, sedan regn, sedan sol igen och nu när jag kom hem från lite shopping pissregnar det igen. Såna här dagar är det underbart att inte jobba. Var så sjukt seg imorses, sov till halv elva (sover ALDRIG längre än nio) tvingade mig ut på en löptur som gick skitsegt, sen somnade jag igen på soffan tills jag släpade mig iväg till busshållplatsen. Fyndade underkläder, ett läppbalsam och minttabletter med kanelsmak (helt osannolikt gott) för bara 16 dollar. Jag älskar budget affärer som kmart och target, finns ju inte i Sverige. Massa bra grejor till superpriser.
.
Nu ska jag mysa ner mig med en skål yoghurt framför nyheterna. (Älskar att inte jobba!!)
om man fick uppleva denna dagen igen...

andas lite

Okej jag kan andas ut. Lite i alla fall. Verkar inte som färgningen slet speciellt mycket, känns nästan friskare. Sen blev det inte grått heller.
(Efter första färgningen fick jag panik för jag hade grå slingor. Tack gode gud att jag bara använt typ halva förpackningen!!)
anyways.
Just det, i torsdags var det st patricks day och alla irländare gick loss. Vi firade med grön cider på lukes jobb. Även om det bara var karamellfärg så smakade det konstigt. Det var nåt fel med att dricka illgrön cider. Ikväll vill jag egentligen ut på äventyr men jag är pank fram tills Wellington. NIO DAGAR!

sunday

Sitter med handduk runt håret. Vågar inte titta. Färgat lite mörkare. Stod i affären en halvtimme (!!) och försökte välja. Hittade en jättefin typ kanel-blond färg, som innehöll massa ammoniak. Nästa färg var en toning, typ gulbrunblond. Massa ammoniak. Tillslut såg jag en "ljus-brun-blond" som det stod "funkar även på blekt skadat hår". Jackpott! Kom hem och såg att även denna innehåller ammoniak fast inte lika mycket. Det är ju i alla fall inte en blekning... Haha såg en ljusblond färg som hette "Swedish blonde". Fördommar, fördommar.
Så jag kanske bloggar om en timme eller så när jag vågat titta.
Jag ska aldrig mer bleka håret i hela mitt liv. Om jag nån gång ens funderar på det, slå till mig. Hårt.

kom tillbaks, den här världen är så underbar

Lördag, pisseregn. Illamående. Gymmet gick skitkasst och så blev jag sur över det, jag skulle fan springa 12 km/h i minst tio min men så orkade inte benen med utan fick nån slags kramp. Och igår när vi handlade var jag tvungen att sätta mig ner för min höft gjorde ont. Maria, 82.
När jag blir stor ska jag ha en butler (säger man så fortfarande...?) som alltid har cosmopolitans redo så fort jag går innanför dörren.
Jag fyller 21 i år och det är inte kul. I Australien är det "vuxen-åldern" man firar alltid med gigantiskt party osv. Jag fattar inte varför. I usa är det ju för att man får gå ut på krogen och köpa alkohol, men här betyder det absolut nada. Bara för att usa ska, så ska vi också. Jag börjar bli trött på detta landet. Speciellt när jag inte kan fixa nytt medicare card snabbt och lätt utan det ska ta hundra år och allt är så dyrt. Fick hosta upp 120 dollar för nytt recept + tre mån ppiller. I Sverige kostar det alltså 25 svenska, vilket är en prisskillnad på ca 625 kr. Finns det inte nån vettig hälsovård nånstans i världen? Norge kanske, allt är ju så himla bra i Norge hela tiden tydligen. Förutom att det är täckt av kall snö 75 procent av tiden.
Jag drömde om Busan inatt, hon var så himla go och somnade på min mage så som hon alltid gjorde. Undrar om L har något emot ifall jag råkar ha med mig en liten kattunge hem en dag i Wellington? Det funkade ju så himla bra med Brumma. Jag tror det är magin med mina hundögon+sötlitenkissemedkisseögon som gör tricket. "Men snääääälllaaaaa?"
...ja precis.

they listen to your crazy laugh

Nu är det Ls sista lediga dag innan vi åker och det firas med... rensa garderoben! Jag har slängt ut (HÖR OCH HÄPNA) en hel stooor sopsäck kläder. Kläderna var inte svårt egentligen, med regeln; om man inte använt det på 6 mån ska det UT. Udantag finklänningar osv. Har dock inte kommit till skorna än... den sorgen...
.
Så nu är det mindre än två veckor kvar... Herregud jag kissar ner mig. Inatt drömde jag att jag vann 150 000 dollar i en tävling och så ringde jag L och sa "nu kan vi leva riktigt bra i Wellington!" Haha ibland suger det verkligen att vakna.
I don't mind the sight of you.
Jag är glad, det är mysväder ute (regn och rusk), vi har heeeela kvällen tillsammans och det finns halloumi i kylen! Kan det blir bättre?
.

och nu är jag skitsur

Varför måste folk vara så hänsynslösa att de kopplar ifrån högtalarna, kopplar in dom till en dator, kopplar bort tv sladden och gömmer den nånstans, slänger alla sladdar huller om buller och sedan åker hemifrån. Kom hem från gymmet och var så himla glad, körde kondition i 45 min och det gick jättebra, och så skulle jag få titta på Biggest loser när jag kom hem. Trodde jag. Efter 30 min fumlande bland sladdar och elände är det fortfarande inget jävla ljud till tvn. Om jag hade bott i Sverige hade man iaf haft texten att läsa! Jävla bögbajsfanskapshelvete. Så nu blir jag instängd på rummet istället hela kvällen. Det är fyra timmar kvar till L slutar och jag har redan kollat alla bloggar. Förbannade rumskompisar som inte har vett att koppla tillbaka allt. JAGÄRARG. Och uttråkad. Och rastlös. Ut o springa igen? Det är mörkt :(
.
.
.BAJSKORVVVVV

heartbeats

Min mamma är så klok.
Blev en seeeg springtur men nu är det gjort och jag är så trött att jag fick vänta 20 min innan jag orkade gå upp för trappan och dusha!
Nu är det snart vinter. Om allt går som det ska blir det en underbar vinter i Wellington med varma mysiga kvällar framför en brasa i någon pub. Jag är livrädd för jordbävningar men vi ska ha en jordbävningssäker plan.
Något jag och Julia alltid pratar om är hur jäkla lyckliga vi var de första veckorna i Sydney och det är sant, jag tror aldrig jag varit så himla lycklig i mitt liv. Alltså över en såppas lång tid. Hela tiden fest, skratt, svammel och flumm. Allt var nytt och spännande och jag blev totalt förälskad i Sydney. Och i en mycket speciell person förstås...
Detta måste vara två år sen.. drack cosmos i gbg med Agnes! Gör så att jag vill ha brunt kort hår igen :(

rage

Vit blogg. Det här ska vara en vit period har jag bestämt mig för.
Ligger i sängen och laddar för en springtur.
Rodde visserligen sönder armarna nästan på gymmet förut men nu sprudlas det av energi igen.
Lyssnar på musik vi dansade till på Sand för hundra år sedan, när man drack en cider i kön som man gömde för vakten. Tänk att jag också växte upp.
Även fast jag ibland bara vill vara liten igen, vara 14 igen och inte behöva oroa sig över pengar, jobb osv.
Nåväl, springtur var det...
Här var vi väl visserligen 17, livet var fortfarande enklare. Känns det som.

every endless night has a dawning day

Hur ska jag kunna lämna min Julia om två veckor...??
Iheartyou.

thirteen

Det är måndag och jag har tränat x2, handlat, städat, skrivit cv och ansökt om tre jobb i Wellington. Men jag önskar verkligen att jag kunde bli bättre på att slappna av, det är alltid något som kryper i mig. Även om världens mest spännande film är på tv börjar jag ändå tänka "kanske ska dra till gymmet, borde nog städa upp lite, blablabla.." Alltid stressad. Hatar att inte ha ett jobb för det ger mig för mycket tid till att tänka. MEN nu har jag drygt två veckor på mig att fixa inför Wellington, träna massor och umgås med min Larsa. Varför ska det vara så svårt att njuta av det?
.
Förbannade jävlar spindlar som är ÖVERALLT när jag springer. Drömmer mardrömmar varannan natt om att springa in i ett nät och känna hur det kryper överallt... Gaaaahhhhah hafkjeslfjkldjfkls
.
'Ska kanske baka bröd!
Rastlösheten....

but life is good, and it's always worth living at least for a while

Fortfarande lyckokänsla i kroppen efter B&S i torsdags...
Igår var det utgång med Julia i vanlig ordning, blev champagne och dans. Jag var duktig och drack massa vatten under hela kvällen, säkert två liter minst. Resulterade i att jag sprang upp och kissade sjutton gånger inatt istället.
Slö-dag idag med mysfrukost, sen promenix till affärerna och handling, städning och en kortis till gymmet. Skulle vilat idag men blir alltid så himla rastlös när jag är själv på kvällen..
TVÅ OCH EN HALV VECKA TILL WELLINGTON!
jag inatt hos Julia, i väntan på att få åka hem till min fina.

the blues are still blue


i never want to leave you, we've never had a fight

Jag blekte håret och nu har jag bara en centimeters långt hår... :(
.
.
.
.
.
.
.
.
HAHA nej då. Ska såklart inte röra det, oroa er inte föräldrar!
Igår efter ö-e mötte jag upp L, vi hade bioplaner. Trodde jag! Han hade fixat biljetter till Belle and sebastian live i operahuset! Jag blev så jävla glad, trodde jag skulle svimma. Och det var alldeles fantastiskt, gick därifrån med ett stort flin på läpparna och alldeles nerkärad i Stuart. Att dricka champagne och blicka ut över hamnen innan var ju inte fel det heller.
Såhär glad var jag en timme innan konserten... helt oförglömligt!

sing to me

Jag ligger helt seriöst i tjocka knäsockor, en kjol på huvudet för jag hittade ingen handduk till håret och så min röda festklänning till det. TVÄTTA MARIA?! Det skulle vara en dagens outfit det!
Jag blir galen på mitt håååååååååååår. Nu när det börjar bli friskt igen är jag så jävla sugen på att färga. Men jag vill fortsätta vara blond. Kan man tona håret blont? Det är helt omöjligt va? Jag kan absolut inte bleka mitt hår, sist gång jag gjorde det ramlade halva (HALVA) mitt hår bort och det tog 13 månader att bli normalt igen. Kan man använda silverschampo eller är det slitande på håret? Om det är nån frisör som råkar läsa min blogg (väldigt troligt bland de typ 20 stycken som tittar in här. Nu ljög jag. Bland de 5 pers som tittar in här.) CONTACT ME PLEASE, så kan jag posta över nån australiensisk kille som gentjänst eller nåt.

Je t'adore

Onsdag. Onsdagsförbannelsen. Typ.
Att tvinga sig iväg till gymmet fast det tog en två timmar att komma hem pga USEL JÄVLA KOLLEKTIVTRAFIK samt en dunkande huvudvärk, det är faktiskt bra gjort. Försökte intala mig "men det är så himla skönt efteråt, gåå nu!" Och här sitter jag. Och skönt är det. Häpp häpp så var det klart.
Två more days, sen är det Friheten med stort F. Sen packning och organisering inför Wellington.
Ska dricka champagne på fredag to celebrate.
Och ikväll blir det Biggest Loser Australia som vanligt, det är min räddning på onsdagar!!

klubbland

Om fyra, 4, quatre veckor åker vi! Nej inte ens det, mindre, tre och en halv! Och denna vecka är sista veckan i östeuropa! Och jag har precis sprungit typ 149999 km på löpbandet i 11km/h!! Och det är söndag och vi är lediga båda två!
Så nu ska jag inte blogga nåt mer idag ville bara meddela att jag är glad!!!!!!

a demon under the bed

Inatt drömde jag att jag och L plåtades för Vogue. Jag fick på mig storlek 32 och allting var i svartvitt för att bilderna skulle vara svartvita. Var lite besviken när jag vaknade.
För övrigt förfestar jag. Det brukar jag gör hela veckan när jag vet att det är fest på fredag. Förfest i huvudet alltså. Lyssnar på partylåtar, funderar ut vad jag ska ha på mig, vilket nagellack jag ska lacka naglarna med osv.
.
Något jag hatar med detta land är kaffet man blir serverad på caféer. En espresso shot i en kopp som fylls upp med varm mjölk. BLÄH! Jag dricker alltid snabbkaffe på morgonen för bryggkaffe & kaffebryggare är något som inte existerar här om man inte köper en svindyr på IKEA. (Osthyveln vi har kostade typ 12 dollar)
okej slutspurt till Wellington nu. Efter nästa vecka är jag dessutom fri. TJOHO
Lite Fiji såhär en trög onsdag hade inte varit fel...

RSS 2.0