free

Panic. Livskris. Osv. Efter den stora roadtripen senare i höst vet jag inte vad jag vill göra. En del av mig vill åka hem till Sverige och andas lite. Det sjuka är ju dessutom att "hem" och "Sverige" inte känns helt naturligt längre. Även om jag vet det innerst inne. Jag är väldans trött på denna slit och släng livsstil, jobba ihjäl sig mer eller mindre. Sov elva timmar inatt och det kändes som jag kunde sova längre, vilket jag gjorde. Kom ur sängen vid fyra och köpte lite mat. Avokado, bönor, ägg, hummus, tomat och champinjoner blev det till middag. Powermat för att få lite energi och bli frisk igen.
Om någon på jobbet säger nåt typ "åh jag är så trött, jobbat tolv dagar i rad alla tiotimmars pass" så kommer alltid nån med en kommentar "men tänk på pengarna, du kommer ju få ihop massa arbetstimmar". Det är så jag absolut aldrig ska leva igen, behöva jobba så mycket att det enda man kan göra på en ledig dag är sova. Lite negativt idag men jag är tröött och sjuk. Ska sova mig frisk och sen ska jag vara glad imorgon, promise!
Annars var Wellington fint och soligt idag, solen i ögonen på prommisen till affären. Underbart.

sat

Lördag, fick sluta tidigt tack gode gud. Vaknade med halsont och snorig näsa, jag skyller på mitt elvatimmars pass igår.
Ska ligga i sängen hela kvällen, upp vid sju imorn för mer jobb. När ska folk komma på ett roligare/effiktivare sätt att tjäna pengar på? Varför kan inte världen vara perfekt? Maria, 20 år. Arbestuppgifter: Chilla i sängen hela förmiddagen, krama pojkvän, äta choklad och dricka vin. Lön: 60 dollar / timmen.
FAN VAD RIK JAG SKULLE VA
imorn ska jag skajpa med mammapappasyster för jag har inte pratat med dom på hundratre år.
borde verkligen börja äta ordentligt igen, typ riktig mat. Dvs inte äta frukost vid tio och sen lite chips och en cider åtta på kvällen. Note to self: ät mat och drick apelsinjuice
pyss

leo

ska nu spendera kvällen med Leonardo x2

skämms lite över att erkänna tonårshjärtat fortfarande klappar lite för den unga oförstörda versionen av denna man.
night.

love, peace and cider

Joggade en sväng i regnet förut och såg ut som en drängt katt när jag kom hem. Sen hade jag Maria-tid för mig själv och la ansiktsmask, tände doftljus och dushade supervarmt i en halvtimme. Eftersom att jag har 20 dollar på mitt konto tills på tisdag blir det myskväll. Inte för att jag känner för något annat anyway.
.
Något som är väldigt farligt för sömn, plånbok och självrespekt är kareokebaren runt hörnet från mitt jobb. Om någon säger kareoke när vi slutat allihopa är det väldigt få som säger emot. Jag har lyckats hålla mig till några få cider och inte skämt ut mig ännu på en scen, men även jag kommer falla under trycket snart. När jag vaknar morgonen efter kommer jag antagligen aldrig mer gå ut igen.
Lukes cider vs min cider. Jag fegade ur i sista sekund.

monday

Allt jag har på hjärnan är roadtrip roadtrip roadtrip. Jag vill åka nuuuu. Alltid lika otålig. Imorn är vi lediga båda två och då ska vi köpa en flaska vin, äta budgetmiddag hemma och ha filmmaraton. Det är så sjukt underbart att bara vara, hur kunde jag nånsin tröttna på det?
Veckorna går så sjukt fort när man jobbar. Vakna efter tolv på dagen, börja jobbet vid fyra.
Jag köpte mig en supermantröja för ett par dagar sen. För att jag är bäst.
Tror på allvar detta får bli sista barjobbet, jag är för gammal för att jobba till fyra morgonen varje lördag...
Att bero på gammal kom på att det är snart två år sen jag tog studenten. TVÅ!! Panik.

up up and away

Vi smider planer för fullt. Nu jäklar blir det leva på gröt och vatten för jag ska vara rik i oktober! Då ska vi göra vår stora Nya Zeeland roadtrip! Vi ska hyra en stor bil med inbyggd säng och frys, och så ska vi åka runt hela nz på lite under tre veckor. Det är nåt att se fram emot så sjukt mycket, inga problem med att jobba rumpan av mig just nu alltså.
Vårt lägenhetskontrakt går ut då också så det skulle passa väldigt bra.
Nu ska jag joobbbaaaa..
Bilen vi ska hyra!

We can have it all

Helt död efter helgen. Börjar bli trött på dessa jobbrutiner nu. Jobbade nästan elva timmar i lördags utan rast. Det känns alltid som det är allt eller inget, antingen jobbar jag nästan inget alls, eller så jobbar jag så mycket att jag inte har tid att äta.
Idag är jag ledig i alla fall och har städat vår lägenhet, på 45 förvandlades svinstia till kanel&honung-doftande mysetta (doftljus!).
Följde med Luke till jobbet förut och övervägde powerwalka hem eller ej, sen såg vi världens tjockaste människa och då bestämde jag mig för att gå.
Han var så fet att hans mage hängde ner till knäna utanför hans tröja. Alltså hur, HUR kan man bli så tjock?? Vi snackar alltså hundratals kilos övervikt.
Nåja det fick eld i röven på mig och jag tog långprommis hem trots stormvindar.
.
Min syster fyller 24 idag och det känns jättekonstigt att jag inte kan gratta henne. För mig är du fortfarande 17 förresten. Vilket betyder att jag är 14. Hmm hemska tanke. Min syster är hursomhelst bäst och jag hoppas hon får världens bästa dag med massa massa tårta.

reaching out

Springtur & långfrukost. Jobb om en o en halv timme. Gaah dessa sena nätter är uttröttande, vaknade tjugo över tolv idag. Nåja sömn är alltid sömn.
Jag vill spara massa pengar och sen dra iväg på långsemester, resa runt i syd/centralamerika. Galapagosöarna!
Börjar vänja mig vid att inte ha två dagars ledighet i rad, jobba massor för pyttelite pengar. Men fan, jag ska ha sparat massa pengar om ett halvår! Jobba jobba jooobba.
Virrig text, virrig maria. Var la jag pennan, oj där är den, nej det var inte den den var sönder, oj jag höll den i högerhanden.

tingles

Torsdag och fint väder, springtur längs vattnet, ingefärste och ansiktsmask (igen!). Lugn dag behövs verkligen.. tisdag kväll blev lite spontan utgång efter jobbet. Kändes igår kan jag lova. Så nu blir det luuugnt här ett tag framöver, kolla rymddokumentärer osv.
Vi var på zoo i måndags, L tog kort på mig bakifrån i en spegel och sen skrattade han massor och jag fattade ingenting, tills jag kikade i kameran.

just the way it is

Ledig dag, skräll! Och imorn meeed! Har haft världens bästa dag. Powerwalkade ca 7 km, åt hemmagjord guacomole till lunchen och sen storstädat lilla ettan. Hade ansiktsmask på, har inte använt det på tre år. Himla spännande alltså. Så sjukt underbart att inte behöva gå till jobbet ikväll! Även fast jag gillar mitt jobb så är lediga dagar totalt oslagbara.
Igår var jag nära på att slå till ett par idioter på jobbet. "Joo men vi ska bara dricka en drink till jag har bara druckit två drinkar på hela kvällen jag sväär blabala".
Känns så bra med pengar just nu, får jobba fem långa pass i veckan. Ger utrymme till både sparande och fritid (även om man nästan aldrig har tid att spendera pengar..)
Varför är gräset ALLTID grönare på andra sidan? Jag är omöjlig. När jag har brunt hår vill jag ha blont igen, när jag bor i en kall stad vill jag flytta till varmare breddgrader igen, när jag jobbar på café vill jag tillbaka bakom baren, när jag jobbar bakom baren vill jag tillbaka till dagtidsjobb. Alltid otålig och rastlös. "Jaha det här var roligt, men vad händer nurå?"
Maria, chilla lite. Snälla.
Jag har dessutom världens galnaste arbetskompisar. I fredags natt slutade vi strax efter tre, då ville dom gå till en kareokebar. Drack en cider och tittade på alla stenfulla människor som var övertygade om att dom kunde sjunga. Det stället har öppet till åtta på morgonen, skulle inte vilja vara där då... Jag gick i alla fall hem efter en cider innan det nalkades sång för oss tack gud.
.
Jag och Ls näsa. Jag ser tappad bakom en vagn ut som vanligt.

Day and night night and day

Torsdag och äckelväder igeeen. Följde med L till jobbet och sen sprang jag hem. Blev lite blöt men det var det värt, springa i regn är ganska uppfriskande. Igår var det så sjukt mycket konstiga fulla människor på jobbet, jag hade verkligen totalt glömt bort det negativa med att jobba som bartender. Massa jobbiga människor som tjatar att dom ska ha femton shots fast dom blev utkastade för en timme sen.
Längtar till min lediga dag, på söndag! Då ska jag ha maria-kväll (min andra hälft jobbar förstås) med choklad och hårinpackning.
Det är så mycket jag vill göra! Jag vill resa runt Sydamerika. Tuffa omkring på ett tåg och bada i Brasilien. Alla drar Asien runt men jag vill inte alls åka till Asien. Sydamerika!! Jag vill åka nu!!!
Kanske ska utforska NZ först... hrrm. Wellington är i alla fall väldigt fint och mysigt, bara att det alltid blåser stormvindar.
Nej nu måste jag väl göra nåt att äta och sen blir det jobb fram tills typ tre på natten.
luke på äventyr, typ.
och den lilla söta stranden jag ska beslagta varje dag på sommaren

Tisdag igen

Och denna tisdag innebär jobb. Nu är det dags för jobb-period igen, jobbade till ett på lördag natt, började sedan kl åtta på söndag morgon. Hääärligt. Nåja fick lön idag och det var skönt! Gick en liten prommis längs vattnet för att det var fint väder också.
Nu ska vi käka lunch sen blir det joobbb som sagt, tack och hej
Denna strand kommer jag hänga på om... 9 månader...

RSS 2.0