I'm working on it

Fakta: Träning får en att må så jävla mycket bättre. Alla situationer. Var redo att hoppa från balkongen ungefär när jag var på väg hem, men så gick jag ut och sprang och sen vips kändes det mycket bättre. Sedan att jag kom hem till ett fint kort och nya skor som låg på sängen gjorde det inte sämre. Ja, jag har världens bästa pojkvän.
Och världens bästa Julia ska tilläggas! Eftersom jag blir psykiskt störd av att vara ensam för länge ska vi se till att nästa helg blir allt annat än ensammen. Fredag blir först kaffemys och sedan dans med eventuella inslag av tequila.
Någonting som faktiskt fick mig att börja gråta idag var dock en platt katt vid sidan av vägen. Den låg precis vid busshållplatsen och jag var två sekunder ifrån att trampa på den. Stackars fina misse, om den ligger kvar imorgon bitti ska jag begrava den.
I övrigt kommer jag och L åka till Wellington med över 8000 dollar i startkapital. Så jävlar vad vi kommer vara beredda på att satsa allt! Det ska gå bra och det kommer gå bra!!
Jag och Jullegulle för hundra år sedan. Mer precist ett och ett halvt år.

jag saknar er så det gör ont

hur illa är det när höjdpunkten på en hel helg är att åka buss?
ska kravla mig upp från golvet nu. annars missar jag väl den.
och det vore väl lite för ironiskt.

you're so damn pretty

Nästan tre timmars sömn tjohooo. All denna lediga rastlösa tid ger mig ju massa skäl till att blogga i alla fall. Regnigt idag så fick byta min planerade löptur mot gymmet. Det gick GRYMT. Jag är stark igen! Så nu kan jag slå ner alla dumma (läs ryssar).
Hade världens härligaste röda näsa och kinder igårkväll efter stranden. Inte bränd men liksom aningen för mycket sol.
Idag vill jag egentligen vara super spontan och typ åka till Melbourne.
Jag är över Sydney lite grann nu. Spyr nästan vid tanken av att ha en till utekväll på George street. Å andra sidan är Manly precis lika underbart som det alltid kommer vara och stränderna är precis lika vita.

a swedish girl in sydney

Klockan halv elva en lördagskväll. Fyra avsnitt av SATC avverkade och nu känner jag mig ensam igen. Kan inte låta bli att jämföra mig med Carrie i de sista avsnitten, när hon flyttar till Paris för sin man känner sig ensam utan sina vänner.
Jag saknar verkligen mina vänner... Jag är trött på att hela tiden vänta på att saker och ting ska hända. Vänta på att min pojkvän slutar jobbet (vilket aldrig är tidigare än midnatt..), på att flytta till Wellington, börja jobba på riktigt igen. Kan inte låta bli att längta efter säkerheten i Sverige. Om det var en seg lördagskväll blev det spontanutgång eller greys anatomy maraton. Eller bara långfika. Nu är det mest.. tomt. När man bor ihop med någon som börjar jobba när jag slutar, som alltid jobbar helger och sena kvällar, då blir det väldigt lätt tomt. Tack gode gud för min Julia! (Som också jobbar ikväll, gaaah.)
Efter nya zeeland vill jag till Sverige... jag behöver lite tid att andas, att tänka efter. Umgås. Tid med familj.
Sånt där som faktiskt är väldigt väldigt viktigt.
Allt är så satans svårt. Varför måste det vara så jävla jobbigt att vara vuxen?
(Allt är förstås bra egentligen, men jag måste babbla ur mig lite.)

that's life

Okej, en timmes gymmande och det är faktiskt bättre. Stenhård kondition 30 min, stenhård styrka 30 min. Aaaah sen var jag så energisk att jag städade köket och tvättade mina arbetskläder. Helt seriöst, om jag har svårt för att få något gjort är det bästa att gå och träna, och sen direkt börja städa efteråt. Innan man hinner varva ner med dush och så, jäklar vad man kan få gjort.
Nåja, är faktiskt lite stolt att denna helgen är helt lugn utan utekvällar. Spenderat noll pengar hittills. Så nu blir det nog en kopp chaite och sex and the city under aircon! För det är vaaaaarmt.

surrounded by millions of people, I still feel all alone

Sån dag idag. Stranden fick det bli, tog nästan två timmar att ta mig dit. Sen kände jag mig bara ensam och eländig när jag väl var där.
Tryckt i mig lite mat nu.. får bli gymmet snart. Kanske känns lite bättre efter det.
Längtar till Sverige... längtar efter ett normalt liv igen.
Ensam hela lördag, ensam hela söndag imorn. JIPPIE VAD KUL.
Återkommer när jag är aningen gladare. Eh.

this might pass, but something else will always drag you back down to the bottom

Freeedag. Illamående. Jag HATAR mat. Eller i alla fall så har jag gjort det de senaste två veckorna. Kan äta frukostmat i massor, smörgåsar, flingor, gröt. Försökte mig på lite grönsaker förut men bläääääh. Är hundra procent säker på vad det beror på; Ryssland och östeuropa-gänget. För på helgerna går det så mycket lättare att äta ordentligt. Tänk att folk verkligen kan få en att må så himla kasst, att man mår illa och inte kan äta. Men inte så länge till .....
För övrigt ÄLSKAR jag australiensiska regeringen. När jag ansökte om att få mina skattepengar tillbaka tidigt, var tanten negativ och sa att det kommer ta MINST sju veckor och du kanske inte får mer än 1500 dollar. IN YOUR FACE, fick tillbaka 2000 dollar efter tre veckor. Tjoho Wellington här kommer vi!
.
Kanske kommer jag över det, kanske inte. Eller JO jag SKA fixa det, kan PDR så kan jag. Gick kasst idag, men jag kommer igen imorgon. Imorgon är en ny dag!

you're just a big fish in a little pond

Sjukt seg dag. Ville bara sova igen när jag kom hem, men så tänkte jag att man kanske skulle släpa sig till gymmet istället. Blev ca en timmes stenhård träning, mina armar skakar fortfarande! Sjunde träningsdagen i rad, kanske borde vila imorn. Men det är fan alltid nåt som kryper i mig, hur trött jag än är psykiskt. Ett sätt för mig att stressa av, I guess...
När jag blir rik ska jag anlita en personlig kock.
När jag blir gammal ska jag gå på nattklubbar och dansa och göra så att ungdomarna känner sig obekväma.
När klockan slår 22.30 ska jag sova.
(Har inte lyckats uträtta någon nytta i sömnen förutom att slå till L i magen än så länge, men jag fortsätter att hoppas)
Brukar tydligen sjunga i sömnen dock. Detta är tydligen mycket underhållande för min pojkvän, men diskningen har icke blivit av.
Jordbävning i Nz och minst 65 döda. Vi ska jordbävningssäkra vår lägenhet i Wellington! Ha ett bord gjort av madrasser osv.
.

the hardest part

Segaste måndagen ever.. Vill bara krypa ner under täcket och sova. Men hade ju lovat mig själv att springa idag.. Fast benen värker av träningsvärk. Och mer opepp kan man nog inte vara. Ååååh sen måste jag städa köket, städa rummet, tvätta och handla mat. Kanske kan göra det i sömnen. Tänk vad bra det skulle vara om man kunde göra jobbiga saker i sömnen. Som att joba tex. Vissa människor går ju upp och äter i sömnen, då kanske jag kan börja städa, diska och jobba i sömnen? Så kan jag vakna när det är dags att varva ner och kika tv och äta glass. Ska försöka med detta, håller er underättade.

we don't know what we've got

Freedag. Lugn och mysig, käkade lite middag mot min vilja (noll aptit och har ingen aning om vart det kommer ifrån, men det enda som känns lockande är yoghurt och vindruvor...) och sedan sprang jag en redig runda. Det gick så jäkla fort att jag bestämde mig för att springa längre än planerat. En 40-minutare blev det och faaan vad fort jag sprang! Den känslan är verkligen obeskrivlig, när man känner hur konditionen förbättrats till hundra procent och man orkar hur mycket som helst, vi är på samma nivå nu - kroppen och jag. Sedan visade dom Dark Knight på tv och DREGGEL över Heath Ledger som vanligt..
Imorgon är det lööördag och jag ska fortsätta vara hälsosam och grejer, ingen alkohol och massa grönt... Inte lätt att hålla sig till det när det är lördag men bara att gilla läget! Kroppen uppskattar det så det är bara att go with it!
Förövrigt skrattade jag högt för mig själv på en fullsmockat tåg i eftermiddags. Efter att ha läst en kul grej i tidningen. Jag är helt klart världsbäst på att skämma ut mig själv, jag klantar mig alltid. Spiller vin över vit blus (anledningen till att jag aldrig har vitt på mig när det är party...) , skrattar högt, rapar, fnissar.
Nu blev det lite av en novell här ja.
Men om mindre än sex veckor åker vi till Wellington på obestämd tid! YEEEAAAAAYYYY

Just remember, this is you on a bad day, you on a pale day

Hur fan orkar människor.. Vad säger de till sina fruar när de kommer hem från jobbet? "Jo jag hade en bra dag, skrek på nån "dum blond tjej" för att hon stod i vägen".
Hur kan man med att bara börja gapa och skrika så det hörs till Grönland bara för att jag råkade stå i hans väg? Och sen är jag dum i huvudet för att jag är ljushårig? Snart rinner bägaren över alltså, då slänger jag förklädet på disken och säger tack och hej.
Orkar verkligen inte mycket mer nu..
Lyssnade på Morrissey hela vägen hem och nu känns det lite bättre. Ska iväg till gymmet och låtsas att jag sparkar skiten ur Michel!!!

I can go on and on and on

Grym tisdagsträning avklarad. Sen bombat kroppen med protein i form av proteinshake och mitt proteinfluff. Har bestämt mig för att få mina magrutor tillbaka, som man kunde skymta för typ två år sen.. Då hade man ju visserligen all tid i världen till att träna också. Typ.
Är alltid så himla trött på kvällarna, men jag älskar att bara totalslockna vid elva på kvällen. Har och kommer alltid att vara en morgonmänniska!
Sen har jag bestämt mig för att när jag blir vuxen och flyttar till hus och grejer så ska jag ha en Husky. Jag vill ha en hund som kräver massor av jobb och motion, som min älskade Valle där hemma. Det låter ganska idylliskt, bo i ett hus på Nya Zeeland med ett par huskys som springer omkring... Nåja än är jag bara 20, 10 år kvar till 30 och 40 år kvar till 60. HERREGUD JAG SKA JOBBA I 45 ÅR TILL. Det kan man ju tänka på när det känns långt tills klockan slår 15.00.

what's the story

Alla hjärtans dag och mysfrukost på café. Sen när jag kom hem låg det en chokladros på sängen. Han är bäst...
Gick och tränade en sväng också, nu är jag himlans trött. Kan inte sluta tänka på halloumi. Åt en halloumisallad i helgen och nu kan jag inte sluta tänka på hur gott det är.
Eller hur stora mängder choklad jag egentligen äter varje dag. Det är ju mörk choklad så det är ju nyttigt!! Ehhh.
Om någon försöker dra med mig ut i helgen ska jag sätta en skylt på mitt huvud "alkoholfri zoon".
Baileyspraliner räknas ju inte.

two is better than one

Ibland slår det mig, hur fantastiskt lycklig jag är som har en sådan underbar person i mitt liv. En som alltid behandlar mig med respekt, som aldrig blir sur för småsaker, som alltid kan se genom mig även om jag är trött ledsen och irriterad. En person smsar mig var femte minut när vi är ifrån varandra, alltid ser till att jag kommer hem säkert, som stryker mig över ryggen på kvällen tills jag somnar, och som aldrig säger något elakt han inte menar även om han är upprörd. Jag slutar aldrig förundras över hur fantastisk han är, och hur oändligt stort hans hjärta är.
Tjejer där ute som står ut med ett kasst förhållande som bara är nedbrytande, ta ert pick & pack och stick, för det finns verkligen någon så mycket mycket bättre.

.
If they asked me, I could write a book
about the way you walk, whisper
and look.

Home is where your heart is, but my heart is at two different places

Ännu en helg.. I fredags hade jag bestämt mig för att det skulle bli en luugn helg. Mötte upp Julia och vi tog en drink. Upptäckte att det var happy hour så vi tog en till. Sedan hade dom billiga cocktails också. Helt plötsligt dansar vi till midnatt. Helt underbar kväll, bara dansa loss i två timmar. Drack i alla fall bara vatten efter kl tio så lite duktig var jag.
Igår blev det bio och middag med min fina. Jag åt veggieburgare och mådde jätteilla efteråt. Kan verkligen inte äta skräpmat, min kropp HATAR det. Choklad går alldeles utmärkt, men magen vänder sig vid tanken på friterat. Bleeeh.
Så idag har jag sprungit 5 km och nu måste jag stääädaaa... Har verkligen inget emot att storstäda såhär på en söndag men vi har så jäkla mycket grejer överallt och ingenstans att lägga det.
Blir bra när vi flyttar till Wellington och man måste slänga massa saker man ändå inte använder.
Sommaren är över nu kan jag meddela. Regn och rusk idag och igår. Värmeböljan var väl en sista suck att försöka fixa skitsommaren som varit. Tänker sikta in mig på en perfekt vinter istället med kvällar framför en brasa i Wellington.
När jag blir stor ska jag bli veterinär förresten. Jag skulle nog vara grym på det. Fast då måste man väl plugga matte? Fan.
.

Sing me to sleep

Toorrrssddaaag. Samma sak varje dag.. östeuropa, träning, sova.. upprepa. Imorn blir det fika med Julia på eftermiddagen och sen ska jag slagga big time. Vi åker till Wellington 30 mars, jag längtar så mycket att jag kissar på mig lite grann. Vill bara härifrååån. Sen vill jag till Paris, Sydamerika, Tokyo och Ghana. Sen ska jag bosätta mig i bergen på Nya Zeeland och ha en vitt häst som kommer när jag visslar, ska ha lockigt hår ner till röven och alltid gå klädd i fläckfri vit klänning och aldrig ha några problem någonsin. Och sen ska jag leva föralltid.

mondayz

Uhm, fortfarande trött från i lördags. Blev dans, dans, dans med Julia och sen kom L och hela gänget och jag skulle köpa tequila till alla. Ingen vidare bra idé kan man tycka såhär i efterhand. När klockan var halv fyra ville alla åka hem men jag sa bara "jag vill dansa meeeer", men fick ge mig tillslut och tur var väl det för huvudvärken var inte nådig igår.
Värmen har ääääntligen avtagit, idag är det istället grått och 21 grader. Jag frös till och med idag.
Nästa vecka börjar lättare veckor, men ska fortfarande palla veckan ut, gaah jag orkar inte.
Jag vill åka till Wellington och dricka Isaac's cider, bästa cidern på jorden.
Även om det får bli några alkoholfria veckor nu..
Åååhh jag måste verkligen ut och röra på mig idag, men har absolut nada motivation. Vill bara sooooovvvaaa.
tror detta var ett par timmar efter midnatt, vilket förklarar dimmiga blickar.

saturday night fever

Ikväll blir det att bara tänka på en sak: Girls night out! Inte oroa sig över ryssar eller annan skit.
juuuliiiaaa!

you're a pain in the arse

Åhåhåhåhå spola fram de närmsta 24 timmarna så det kan bli fredag eftermiddag tack!
Luke var hemma när jag kom hem men han åkte en halvtimma efter det och det gjorde det bara värre. Hej,puss,hejdå,ses imorn kväll.
Gym eller ej idag? Hmmm. Har ont i varenda lite muskel från igår. Det är vaaaarmt och jag är trött. Diskutera med sig själv är inte alltid lätt.

värme bölja, cykloner och översvämningar

Snacka om att bo i ett extremt land. Queensland gör sig beredda för den värsta cyklonen på 100 år, vi har 45 grader på dagen och 40 på natten, och översvämningar blir värre söderut, samtidigt som det härjar skogsbränder här och var. Kan ta värmebölja över cyklon osv, men alla vet ju hur enkelt det är att sova i 40 graders värme och svetten rinner. Dushade iskallt i en halvtimme efter gymmet. Gaaaah om det är lika hett i helgen kommer jag DÖ, det är alldeles för varmt för att åka till stranden!
Sjukt rolig dag idag som alltid. Vakna - östeuropa - hem - gymmet - städa - kolla på biggest loser australia (HAHA).
Förlorar en liten bit av mig själv varje dag när det är dags att bege sig. Tar dubbelpass på posten anyday framför detta.
Har nu ställt fläkten en decimeter ifrån sängen och har iskall handduk på huvudet, jag SKA SOVA INATT OCH DET MED BASTA.
På lördag ska jag träffa Julia och vi ska dricka cider i mängder. Det är sånt som behövs just nu.
.
Eller äta mexikansk nattamat vid halv två en lördagsnatt.

still,

Som sagt, jag är väldigt duktig på att ha kul
förutom när det är 45 grader ute och jag ändå tvingar mig till gymmet
MEN ÄR MAN BÄST SÅ ÄR MAN
Är verkligen galet övertrött.
S O V AAAAaaAAAaaAAAaAA. NU!

another day

Ännu en dag passerat och nu är jag ensam i tyst och tom lägenhet, alla jobbar kväll. Allt är i sin ordning.
Det är 45 grader ute och jag håller på att dö. Om man skulle ta sig en iskall dush?
Östeuropa var jävligare än vanligt idag och det står nog 1-1 nu.
Undrar om det finns ett jobb där man får betalt för att dricka drinkar, dansa, och shoppa? Om någon är intresserad, jag är utmärkt på alla tre akitiviteter, kontakta mig på [email protected]

RSS 2.0