At least I'm living

Oro. Uns av ångest. Inget jobb. Men intervju på måndag, intervju på måndag, intervju på måndag. Upprepa.
Bakisångest är fruktansvärt. Speciellt när ens rumskompisar jobbar båda två och man sitter här själv med kineserna som är jobbiga utanför.
Allt man vill är att fly undan till en varm famn.
Eller ta på sig klänningen och springa ut i natten och vara en del av livet och rörelsen. Jag skulle inte orka, men jag skulle vilja. Glömma allt och förlora sig med andra främlingar en hel natt.
Fast främlingar är bara en vän du inte träffat än.
They're too young but I'm way too old to preach.
Det är två timmar kvar tills Agnes kommer hem. Sätta sig på starbucks med en chai och studera vimlet? Jag har inte råd.
Var så sjukt sugen på chips förut, men jag har redan spenderat 10 dollar idag så det fick bli havregrynsgröt. Gott var det ju i alla fall. Lite.

Jag har drömt mardrömmar alldeles för många nätter i rad nu om att jag helt plötsligt är i Sverige och Sydney är återigen på andra sidan jorden, och jag är åter fast i den äckliga mörka hålan dom kallar Trollhättan.

Det låter som jag har grav ångest och inte gillar nåt alls. Men jag älskar allt. Men jag behöver ett jobb för att kunna njuta av det fullt ut.

Your face is a mess.

Cider ikväll Agnes? Snälla?

Sova en timme nu. Ja.


You, and your hairdos

Ååh, jag orkar inte klaga mer över jobb. Men det kommer lösa sig. Jag tänker aldrig aldrig aldrig ge upp.
Hade världens härligaste kväll igår. Träffade Toby och Sam som jag, Asra och Agnes träffade i Edinburgh förra året. Dom var precis lika sköna som jag kommer ihåg dom! Det är så underbart med människor som får en att skratta så man gråter.


En kväll, innan dansande natten igenom!

Det finns så mycket jag vill få ur mig. Men det kommer i ett annat inlägg. Antagligen senare idag.


kings

What a night for a dance,
You know I'm a dancing machine
With a fire in my bones
And the sweet taste of kerosene

I get lost in the night
So high I don't want to come down
To face the loss
Of the good thing
That I had found


i felt your breath on my skin


I am here to stay


Inte den bästa av dagar

Men jag känner mig ändå lycklig. Det regnar och blåser i Sydney idag, men det gör inte så mycket. Var på intervju för Amercian Apparel idag, gick bra tror jag. Fast han hade 20 intervjuer denna veckan, och han skulle höra av sig på måndag. Där dog det hoppet.
Men! Jag har en intervju för cafét som Agnes jobbar på imorn. Hoppas. Hoppas. Hoppas.

Jag vet att jag borde skriva på Australienbloggen, men jag är väldigt fäst vid min. När jag vet ungefär vilka som läser och kan skriva precis det som bubblar i min hjärna för tillfället. Och så slipper man förhoppningsvis mail från ett päron där det står "ta det lungt med sprit och cigaretter nu". En sak ska ni ha klart för er, vet man inget om situationen så ska man hålla inne med såna kommentarer. Jag tar det precis så lungt som jag behöver, jag spenderar nästan inga pengar på festande.
Jag är lycklig här nere, för första gången i hela mitt liv känner jag ingen ångest som ligger och trycker nånstans, jag ingen känsla av obehag. Jag trivs med mig själv och känner mig så mycket mer säker. På allt. På hur jag vll ha det.
Jag vill inte ha Sverige, Trollhättan. Jag vill ha liv och rörelse. Folk som har passioner och mål, som inte nöjer sig med att trampa i ekorrhjulet.

Och jag känner mig kluven. Samtidigt som jag känner att det är rätt, så rätt. Så rätt att känna mjuka händer runt min midja. Så rätt att värma sig under varma filtar en kall dag och stänga ute världen. Rätt.


Let's get lost tonight

Idag är det lördag, Agnes slutar snart jobba, jag och Julia ska möta upp henne för att inhandla det som behöver inhandlas på Broadway inför kvällen. Ikväll tänker jag glömma allt vad jobboro heter, ha på mig en röd klänning, strunta i om jag smetar ut läppstiftet i armhålan, och dansa, dansa, dansa.

Sydney, would you like to marry me? And if you like, you can by the ring.


MEN NEJ!



JAG MÅSTE SERIÖST SMAKA DEN HÄR.
KAN NÅN SNÄLL PERSON SKICKA TILL

MARIA ELIASSON
509 PITT STREET
2001 SYDNEY
NEW SOUTH WALES


TACK PUSS

take me out tonight

Jag funderar seriöst på att sätta mig på en pub själv ikväll för mina roomies är inte up for it. Agnes ska jobba och Julia är trött. Jag vill se folk, liv och rörelse. Blir galen av att vara i lägenheten för länge, speciellt själv. Ska nog ta en promenad i alla fall, kanske kan se hur lång det tar att går runt hela Sydney?


true love way

It's a hard part, but the true love way

Okej idag är det sådär medelhavs-tryckande-nästintill-olidligt varmt. Förut vid vattnet så kände jag mig helt yr och svag, började darra i ben och armar. Fick vänta fem minuter tills jag orkade resa mig och då gick jag raka vägen till en Convenience store och köpte vaniljcola som jag svepte i mig. Blev lite bättre, vätskebrist är läskigt alltså!

Var tvungen att gå tillbaka till lägenheten så nu ligger jag här och andas lite. Känner nästan att jag måste sova lite.
På måndag har jag en intervju för American Apparel, det känns väldigt coolt! Fast det sliter på ens självkänsla när man blir nekade ett jobb som man slet arslet av sig för när man provjobbade. Jag hoppas att dom på AA förstått att jag bara kan vara casual assistant och inte nån manager av något slag.

Men jag tänker kicka ass på måndag.

Ikväll vill jag ha öl. Men jag har inte råd. Fast om jag inte äter på två dagar har jag råd. Gissa vad som väger tyngst? Ja.

HELVETE, LARS-OLOF!!

Nu har Julia också jobb! GRATTIS!

Är det inte min tur snart?
Nej nu tänker jag trösta mig med att bli bjuden på glass av L i DH.

bajsa

a new day

Sydney, oh I'm throwing my arms around Sydney!
Allt är så overkligt här.
Jag tror aldrig jag kommer klara av att åka härifrån. Jag skulle gråta så brutalt mycket och ångesten skulle vara alltför påtryckande. Nej, jag tänker göra allt jag kan för att stanna här.
Och det inkluderar jobb. Helvete, om inte Nic ringt innan imorgon så ringer jag upp honom, om inte för att hämta mina pengar från i torsdags.

And you're always on my mind.


Darling Harbour.


yeah well this sucks

Jag har gått och sjukat ner mig ordentligt. Fick genomlida fyra timmars RSA-kurs med spränghuvudvärk. Nu får vi iaf servera alkohol i barer. Det är ju fint.

Jag köpte 500 mg aspirins förut, sånt där som inte säljs i sverige you know. Så jag tog två med ungefär 10 liter vatten, kan liksom inte ligga inne ikväll eftersom jag och Julia redan fixat allt inför Agnes födelsedagskväll. Så vi låter lite vila och sedan vodkan och aspirins sköta jobbet!

Det är jättefint väder idag, stekande sol!
Tjopp ikväll tänker jag MÅ BRA och dansa på borden.

we're really living

If you never try, you'll  never know.

idag r det varit soligt och underbart i Sydney, vi befann oss i vackra darling harbour och drack frappisar. Underbart. Jag fick världens bonnebränna efter mina shorts. Nice.

Imorn eller på söndag eller när fan det nu var, skulle i alla fall Nic ringa angående jobbet. Fy fan. Jag vill verkligen verkligen ha det där dumma jobbet. Men varför skulle dom anställa mig framför nån annan? Jag har ingen erfarenhet och jag kände mig mest klumpig och fåning när jag provjobbade. Får hoppas det bara var en känsla.
Vore väldigt skönt att slippa ha den där oron hela tiden, att man bara har massa utgifter men ingen inkomst.

Igår var vi ute med L och N igen och det var sjukt kul som vanligt. Galnare australiensare får man leta efter.
Idag ska vi bara ta det lungt i lägenheten, alla är väldigt trötta. Men imorn är det RSA-kurs på dagen och sen överraskningar för Agnes på kvällen, hon fyller 19 på söndag!



dance like there's no tomorrow

Nu ska jag och Julia göra stan, Agnes måste sova för hon har jobb imorn.
Provjobbet gick bra, fast det står mellan mig och en annan.
Sooo... let's dance all that stress away!!

he took my heart, I think he took my soul

Weeei, idag har vi flyt! Jag gick in lite random på gumtree.com.au och hittade ett ledigt cafejobb. Vips så skulle jag på intervju och häpp häpp så ska jag provjobba imorn 8.30! Tjohoooo!
Agnes ska på intervju nu halv sex så vi håller tummarna för bruden!

Så ikväll blir det lungt, poolen kanske?


I övrigt önskar jag att jag kunde göra chocolate chip-muffins till min syster och hålla om henne lite.

Oktoberväder

Ja, nu har oktober kommit igång på riktigt här! Med andra ord - varma vindar, soliga dagar och hejdå till ytterjacka! Underbart.
Jag piercade mig igår. Love it!! Jag kommer aldrig ta ut den. Julia den galningen piercade tungan, hon är också supernöjd och det borde hon - åh så snyggt!



Nu vill vi ha jobb. Och det tänker vi skaffa.

I måndags var vi på middag med Luke och Nazim, dom är nog dom roligaste personerna i hela Sydney. Efter middagen tog dom med oss till ett kasino, med limousiner uppradade utanför. Sedan bar det av till Starbar för en massa drinkar och biljard och till sist Paddy Maguire, en pub som hade öppet till halv fyra (en måndag!!). Så vi dansade tills vi stupade! Riktigt rolig kväll.

Nej nu ska jag väcka sömntutorna, today's gonna be a good day!

and i don't mind spending time with you

Idag har vi fanimig varit ute i bushen! Regnskogen på Blue mountains, så fruktansvärt fint. Men det allra bästa var kängurus, dom var fascinerande att se i verkliga livet! Och så såg dom så himla roliga ut när dom skuttade fram.

Annars då? Livet i Sydney är väldigt, väldigt underbart men jag börjar känna mig lite halv orolig över jobb. Ingen har ens ringt om en intervju! Vi ska ut imorn och köra hårt igen.
Vi ska på en kurs på lördag också, en RSA, som ger en ett slags intyg att man kan servera/behandla alkohol ansvarsfullt. Så då får man lättare jobb på barer osv.

Vi har träffat så mycket roliga människor! Vi skulle egentligen träffa våra Aussie-vänner ikväll men vi är så fruktansvärt trötta och dom slutar inte jobbet förrän kanske vid elva-tolv. Och jag känner mig sovaklar redan nu, så kanske imorn? Då är det ju måndagsklubb på Scubar också, det var fruktansvärt roligt förra veckan!

Träffade en charmig/rolig/galen tysk i fredags också som drog till Nya Zeeland igår men som kommer tillbaka till Sydney om tre veckor, då ska vi parta igen!

Imorn blir det promenix i Darling Harbour, en vacker del av hamnen. Det ska vara 23 grader och sol imorn! HOPPAS!


Vi drack världens godaste chailatte på ett café en dag.


the city's heart begins to beat

Sydney, dag 7. Staden är allt man vill ha och lite till. Vi har inget jobb än, men vi har sökt jobb på 19 ställen, varav kanske 13-14 varit mycket positiva. Det borde väl för fasen ge napp??

Jaja. Ätit oss mätta på soppa idag som vanligt. Havregrynsgröt, soppa, kaffe. Fint med budgetmat alltså.
Fast vi har ätit Kassawachips också, blir antagligen nytt beroende, när man har pengar iaf.

Idag ska vi nog köra på lill-lördag, fast med ett glas vin och kanske en öl and no more! På söndag ska vi ut i tassemarkerna, det kommer nog bli intressant...

Jag vill aldrig åka härifrån, blotta tanken på att vi måste åka hem nån gång är väldigt skrämmande. Men vem vet, jag kanske hoppar på nån kurs på universitetet här till nästa höst (vår här) och får stanna...
För just nu saknar jag inte Sverige eller Trollhättan alls.

Ikväll blir det chardonnay på rummet och sedan ska vi nog till Oxford street för en pubruna!

cheers.

Bigmouth strikes again

Jag har på riktigt skämt ut mig alldeles för mycket under den korta tiden vi varit här. Först när vi var på jobbintroduktion och aussie-fanskapet pratar så jävla fort, han frågar typ om vi hittar tillbaka till byggnaden själva. Jag får det till att han inte "fått våra namn än" så jag sträcker ut handen och säger "Maria". DET var pinsamt plus att jag hade spränghuvudvärk från hrrrm.. dagen innan.

Och idag när vi skulle ut ur en affär så stod en vakt utanför och ville kolla väskan (han gjorde på alla) och jag börjar öppna väskan samtidigt som jag håller plånboken i ena handen och häpp häpp! så ligger alla mynten på golvet. Fast vakten skämdes lite han med och ville hjälpa mig plocka upp allt. Det var ju snällt.

Och idag blir det nog rajraj igen, hoppas inte jag blir femte hjulet den här gången då både Agnes och Julia hittat objekt att betutta sig i. Men men, If there's a bar I'll be fine!

What else? Idag är det sol och varmt! fint.

you only live once

Valdigt sant.

Har nere lever vi pa ol, havregryn och juice. Haha vi ater sa sinnesjukt lite, och inte fan ar man hungrig heller. Men allt ar sa javla underbart har nere, det kanns som en underbar drom man inte vaknar fran. Vi ar faktiskt har, i Sydney, det ar varmt, alla manniskor ar underbara och trevliga och olen ar inte svindyr.


Vi ska dela lagenhet med kineser i fortsattningen, har jag sagt att det ar SJUKT MANGA kineser har? Inte manga kan prata engelska heller. Men dom ar snalla och det ar ju bra.

bilder kommer idag!


heeeey

Ahh, stress! Idag blir hektiskt. Denna timmen pa datorn har gatt at att forsoka ordna med skattenummer, registrera sig pa jobbsidor etc. Mycket krangel men det ska nog ga. Imorn ska vi pa jobbintroduktion for ett jobb med provision, ganska osakert men it's a start.

Alla pratar sa underbart har och vi blir kara i varannan vi pratar med. Nej nu ljog jag. Vi blir kara i alla vi pratar med.

Ikvall behover vi verkligen en utekvall, fast en tidig sadan for imorn ska vi upp kl 7.

Langtar tills vi kommit till ratta med jobb och lagenhet, det ar lite jobbigt med all stress just nu. Men det ar forbannat roligt har pa andra sidan jorden ska ni veta!!


update!

Framme i Sydney! Min tid pa denna dator gar snart ut, men jag har uppdaterat pa australienbaby.blogg.se. Saknar er dar hemma ska ni veta. Solen skiner i Sydney och nu ska vi turista oss och leta jobb!

pussssssssss

RSS 2.0