sunday

deg-dag. Igar var det jobbdag, jobbade 8 timmar pa nya jobbet whooooopa! Verkar helt okej.

L ar pa jobbet, jag har kollat ungefar 8 avsnitt av how I met your mother, och nu ar jag hungrig! Jag onskar verlligen sa innerligt att jag var tillbaka till for ungefar 8 timmar sedan, nar vi at lunch... varrullar... med sweet chlilisas.... och currypuffs.... aaaah min mage ater upp sig sjalv snart! Och sa skulle jag gora varm choklad forut, hittar TRE mjolpaket i kylen, ALLA var sura. Ingen mjolk = inga flingor. Eller pannkakor. Inget brod. Jag borjar forsto varfor det sallan blir middag hemma. Ocksa ar jag uttrakad, inte ett dugg trott som jag borde vara.
Kanske skulle dricka lite vodka lemon och glomma att jag ar hungrig?

Hmmm. Ja sa uttrakad ar jag, att jag skriver sant har pa min blogg.

Kul.

insomnia

Tydligen sover jag inte längre. Häpp. Studerade soluppgången idag igen. Sedan ett greys anatomy avsnitt, sedan woolworths för frukost inhandling. Skall ätas alldeles snart om jag slutar må illa nån gång.
Lyssnade på denna låten hela natten



Åh, inatt kommer jag få sova i alla fall.

Det är helt magiskt hur mycket mitt liv förändrats på ett år. Undrar vad jag gör och hur mitt liv ser ut om två år? Kanske bor jag kvar här, kanske pluggar jag i Göteborg, kanske är jag i Nya zeeland. Kanske är jag död.

Jag har förresten kommit på fem saker man absolut måste göra innan man dör:
1. Vara galet förälskad, så mycket att det gör ont och man mycket hellre skulle föredragit fysisk tortyr.
2. Vara uppe en hel natt utomhus en varm natt i Sydney, kolla på stjärnorna och soluppgången.
3. Åka högst upp i Eiffeltornet och se ut över Paris. Alternativt åka till Sacre coeur och se Paris därifrån.
4. Dansa en hel natt, så galet att du tror att dina ben ska ramla av. Hel natt, non stop.
5. Släppa taget, blunda och ge sig ut i det där man drömt om. Flytta långt bort, lägga alla pengar på en enda resa, hoppa på en udda utbildning. Blunda och hoppa helt enkelt.

 

 


and I feel crazy when I see your face

Driving in your car, I never ever want to go home.

Åh, vad gjorde jag nånsin för att förtjäna det här fina, vackra overkliga tillvaron? Good times for a change... please, please, please let me keep it this time.

Klantmaria tappade bort låset till piercingen när hon åt nudlar förut, tuggade på piercing och sen var den borta. Jahapp. Promenix till broadway imorn med andra ord.

En del frågar sig, hur vet man egentligen? Då är svaret alltid nej. Man vet, när man vet.

Jag vet.

 


fast man svurit aldrig mera äta nudlar....

..Så sitter man ändå där stenpank varje tisdag. Nu kommer jag dessutom knappt ha råd med hyran med lönen som kommer imorn eftersom vissa idiotchefer är snåla med skift.
Och kära vänner, jag HAAATAR vårt rum. Ja, balkongen och utsikten är oslagbar. Jacuzzin har jag aldrig använt för det är för varmt. Och sen ligger solen på hela morgonen så man sover aldrig längre än till åtta och då svettas man floder. OCH MYGGJÄVLARNA SOM ÅT UPP MIG INATT, JAG HAR 13 MYGGBETT PÅ ETT ENDA STÄLLE PÅ LÅRET. Inte så konstigt att jag varit vaken heeeela natten.
Men å andra sidan ger det en tillfällen att studera soluppgången:



och sedan åka till stranden klockan nio. Fast det blåste och sen kom det moln. Nu är jag hungrig igen, jahapp det är väl det man får när man äter frukost klockan åtta. Vad har jag hemma? Nudlar. Och majs.

jag vill ha kinamat.

all I want is you

Tänkte först dela med mig av vad jag gjort idag:

I övrigt, promenerat i Darling harbour, ätit nudlar, kollat How i met your mother med L, och nu ligger jag här i min del av våningssängen.

Och chilla gunilla, jag vet ju inte alls hur jag känner i september. Kanske har jag spytt fem gånger om på sydney och längtar efter affärerna i oden, jag har ingen aning. Jag hade ingen aning för ett år sen att jag skulle vara i Sydney idag! Eller så drar jag över till Nya zeeland för ett nytt working holiday? Vem vet blåbärssmet.


send me the pillow, the one that you dream on

Ah, jävla skit piss bajs chef! Fick jobba sju timmar utan rast igår, sjukt mycket folk, alla drar och sliter i en, Daniela missade sista bussen eftersom vi fick sluta 05. KUL. Nu jävlar söker jag nytt jobb på allvar!!

Imorgon är det mysdag, vi ska se Shutter Island med Leo DiCaprio. Säga vad man vill om honom men han är grym skådespelare.
Stranden på dagen kanske? Om inte vissa ska vara sömntutor...

Do you think about me now and then?

Sen kommer föräldrar om ca en och en halv vecka. Jag måste förresten meddela er att mina planer är inte alls att komma tillbaka till Sverige. Hur mycket jag än saknar alla där hemma, känner jag att jag inte kan komma tillbaka dit. Inte för gott i alla fall. Jag älskar svensk satirhumor (har glott parlamentet i en timme nu på youtube), jag älskar när våren kommer i slutet av april, jag älskar sommardagarna på gardesanna, jag älskar åka tåget till Göteborg, jag älskar att gå hem en sen natt på Trollhättans tomma gator.
Men det finns för mycket som INTE är för mig där, nej Australien är mitt land. Sydney är min stad. Hur skulle jag nånsin kunna lämna Darling Harbour, stressen på George Street, det billiga vinet, och framför allt alla människor? Eller magin när man åker med tåget över Harbour Bridge och ser den underbara utsikten över stan? Det är sånt som får folk att filosofera.
Snart flyttar jag dessutom till ett riktigt hus, med stort kök, fint vardagsrum och ett mysigt sovrum. Då kanske det kan kännas som ett hem på allvar.


Detta är min säng med tillhörande haj. (Förlåt Anna, den heter Bruce... jag bara kunde inte låta bli att döpa han efter hajen i Hitta Nemo! Men han heter Anna i andranamn.)



last nite






Lite ont i huvudet idag dock.... varför ska jag alltid ha den sista tekannan?? Vaknade av jävla brandalarmet halv åtta, kul när man kom hem fem imorses. Darn it.

Daniela är bäst i alla fall.

hej....

... jag är full


(som ett ägg)



... god natt

hej....

... jag är full






... god natt

emotions

Allt bara förändras, hela tiden. Nu blir det ensamt i Sydney. Vad ska jag göra? Jag vet inte. Flytta till paddington kanske. Roligare affärer, massa god mat och så Daniela förstås. Bakisdag idag. World bar igår med gratis drinkar och en massa dans.

Jag säger som Julia, jag känner mig bara tom idag.


All I ask of you is the one thing that you'll never do

Hemma-tid, Julia-tid, Darling Harbour-tid. Shopping och solning i darling är alldeles underbart. Just det, det regnade inte idag.
Hade utekväll med Daniela i lördags, varför blir vi alltid så ansvarslösa tillsammans? För att vi kan göra förbannat goda drinkar.
Ligger i min säng med gigantiska hajen Bruce bredvid mig, kan man vara gladare? Nej.
Fråga jag ställer mig idag; varför händer dåliga saker alltid bra människor? Det är orättvist. Hang in there Julia.
Min chef är fortfarande en idiot och gatan där mitt jobb ligger är tydligen en horgata. Good to know.

Saker jag älskar med Sydney:

Manly, paradiset på jorden
Dricka frappuciono i Darling harbour
World bar
Billiga drinkar på Star bar
Att sushiställen finns i varje hörn
Bronte beach med kristallklart vatten
Utsikten från Milson's point
Att L finns här.




Detta är förresten utsikten från vår balkong. Icke fel.



it's not my turn to cry

Sjukdom påväg att försvinna... kanske? Pretty please?
Var på stranden hela dagen med Daniela, tills vi hörde världens smäll följt av regn - blev att kuta till bussen. Subway lunch / middag whatever och nu laddar jag batterierna för att palla jobba ännu en fredag natt. Vore fint att vara ledig NÅN fredag natt...

Tänk om jag väntat för länge? Att det bara kommer fortsätta i samma obestämda konstiga förvirrande spår? Eller ska jag kanske sätta ner fötterna på jorden, komma över min rädsla och spotta ut det? Låter vettigt. Fast sen känner jag u mig själv också.

Jag behöver minst två V innan jobbet nu.

I've got life, sister

Åh vad jag vill se på Hair!

Jätte. Jätte. Jätte. Jobbig dag. Huvudvärk, ett tryck mot pannbenet som gör att man tror att huvudet ska explodera. Sen den där hostan jag haft i över en månad nu som vägrar ge med sig. Precis som snuvan.
Har klagat klart nu, är bara lite trött på ständig sjukdom.

Sockerbomb till middag idag igen. När man äter sitt första mål mat vid fem är det svårt att göra något som tar lång tid. Så, chokladflingor och en macka med jordnötssmör. Så har mitt mattintag sett ut dom senaste dagarna. Jag undrar hur jag ser ut på insidan, it wouldn't be pretty. Så nu ska jag snart gå till coles för att köpa ett äpple.

Och påhittade holidays gör mig nervös. Som alla hjärtans dag. För jag kan inte hantera sånt. Jag kan inte vara romantisk. Jag kan vara sarkastisk och fjantig. Med andra ord, I'm screwed.


what's at the back of your mind?

Igår drack jag för mycket av nån grön goja om nån vill veta.
Jag kände mig fortfarande inte helt nykter när jag gick till jobbet. Oops.

Slutade jobbet 05 i fredags, skjut oss bara!

This way and that way, this way and that way...

Hmm. Var uppe tills solen gick upp med L inatt, vi lyssnade på Smiths och jag dansade hoppandes i hans säng tills jag ramlade ner och nästan gjorde illa benet. Nästan. Jag skrattade så mycket att jag inte kommer ihåg ifall det gjorde ont eller inte.

I övrigt har min chefs fru förstört en smiths låt för mig, hon heter Jeane. Jag tänker bara på henne när jag hör låten numera. Dö.


Jag var glad på personalfesten i måndags som ni kan se.


so ignore all the codes of the day!

nothing seems to make sence anymore

keep breathing

Fy tusan vad jag saknar alla mina vänner. Jag skulle verkligen vilja kunna teleportera mig hem för en helg, sitta på espresso house och dricka chailatte, dansa på Meza och leka med Valle i snön. För att sedan komma tillbaka hit.
Tusentals tankar sliter i mig. Det börjar dra ihop sig för att spara till resor till övriga Australien, en eventuell hembiljett. Kommer jag vara redo att lämna Sydney i september? Jag tvivlar. Jag har för mycket som håller mig kvar.

And people can be so cold.

Jag kan inte ens ringa Asra och tvinga henne till en akut jag-är-dum-i-huvudet-vad-ska-jag-göra - träff på strandgatan. Nu är det är bara att svälja och keep going.

Men om en månad springer jag och kastar mina armar om mina föräldrar, när de landar på morgonen den 3 mars. Åh, vad jag längtar.


can music save your mortal soul?

Hej jag klappade en koala i förrgår!

I övrigt jobbade jag sju timmar igår och stängde baren all by myself, det var ju kul. Ja faktiskt. Äntligen fattar the boss att jag är grym. Förresten, personalfest i måndags - chefen bjöd på alla drinkar, all mat. WHOPA sa vi. Provade alla möjliga drinkar. Hade en bra effekt.
Ska fixa ett nytt piercing smycke idag också. Och inte tappa bort det den här gången. (Vad ska jag säga, jag kommeralltid vara jag och tappa bort precis allt som går att tappa bort.)

Och ja, koalor är precis lika söta som man tror dom är. Nej dom är sötare. Jag ville bara gömma honom under tröjan och springa.

 


RSS 2.0