the-reason-why-I-am-a-vegetarian

om någon behöver fler argument,
är ni dumma.

thursdays

Ledig torsdag, vilket händer ganska ofta. Så sjukt äcklig dag med regn, isvindar och allmänt iskallt. Tvingade mig ut på en springtur och lyckades på något sätt undvika regnet.
Kollar på deal or no deal - mitt nya tv-bereoende. Det är redan mörkt ute och klockan är bara strax efter fem. Vinter suger! Jag vill ha sommar. Bruna ben, solkblekt hår, isglass i solen, steka på stranden. Får hålla till godo med brun utan sol och värmefläkt tills november... ¨
Såhär såg det ut i skolådan efter lite städning. mysigt äre jag vet!
jag tog ett kort innan jobbet igår. Här är jag hej hej.
.
lyckades skymta lite blå himmel från vårt fönster. Den försvann två sekunder senare.

kaffe, choklad och hårprobelm

Dricker kaffe och äter en bit mörk choklad såhär på kvällen. Ledig dag - check! Var visserligen tvungen att springa till jobbet för två timmars baristaträning, visst hade jag föredragit sovmorgon men det var ganska kul. Nu kan jag också göra hjärtan och löv i kaffeskummet!
Fick mer mat hemskickat från mamms&papps, samt ett paket jag ska hämta ut imorn. Hjärta er! Det absolut bästa som finns när man kommer hem från jobbet, trött o sliten, och kikar i brevlådan när det ligger ett paket och ett brev från Sverige där. Tack!
.
Sen köpte jag svindyrt shampo + balsam idag. De är helt silicon & sulfat-fria! Mitt hår jag ju varit lite sådär det senaste 1,5 åren och googlade massor om den så kallade balsam metoden. Den går ut på att man ska stryka allt som har med sulfater och siliconer i shampo & balsam att göra. Vilket är jävligt svårt, det finns i alla de stora märkena som fructis och loreal osv. Sulfater är extremt uttorkande för håret men tillsätts för att shampot ska löddra, sulfater och siliconer är anledningen till varför man inte ska tvätta håret oftare än var tredje dag, för att håret torkas ut. Det är ju helt galet egentligen. Så nu har jag både eko-vänliga och hår-vänliga hårprodukter hemma. Återstår väl att se hur mitt hår reagerar..
Ikväll ska jag mysa med senaste cosmopolitan, titta på Black Swan och dricka lite mer kaffe.

me love you long time

Yoghurt till middag efter vad som kändes som 100 timmar på jobbet. Hyrde film och ska däcka i sängen senare, tack gud för det. Upp igen och göra om imorgon...
Är väldigt lycklig över att min hund mår bra igen, min lilla valleballe där hemma i Sverige.
Börjat fundera över hur det skulle bli när jag flyttar hem igen. Hem. Sverige. Hur beställer man en kaffe i Sverige? Fattar om dom man säger kan jag få en long black tack? Eller öl? Jag vet inte ens vad öl kommer i för glas i Sverige. I Australien är det schooner och på nz är det pint. Ett...glas öl? Hur hälsar man på folk? Säger man verkligen bara hej? Jag kan helt seriöst inte komma ihåg. Här betyder liksom heyhowyougoing hej. Hejhurärdetmeddig? Det märks att jag liksom bara varit tonåring i Sverige.
Handikappad tjej typ.
Har bara irländska låtar på huvudet för det är det som spelas under dagen på jobbet. På kvällen är det typ strokes, tack gud för det.

my heart is yours to brake

Jag tror jag har... den där sjukdomen som gör att allt måste gå enligt planerna annars rasar hela ens värld samman. Typ autism eller nåt. Om jag ser nästa veckas schema och jag jobbar 6 dagar, visst. Men om dom ringer dagen innan och frågar om jag kan hoppa in, då har jag dels svårt för att säga nej och dels så förstörs hela dagen för mig. Jag har jättesvårt att ställa om, typ om jag planerat gå ut och springa kl 10, och så pissregnar det när jag ska gå ut blir jag helt handelsförlamad och ser ingen alternativ utväg, typ gå ut och jogga senare etc.
Jobbet ringde förut och frågade ifall jag kunde jobba imorn, jag sa att jag skulle ringa tillbaka. Magen vände sig ut och in vid tanken på att behöva ställa in min lediga dag med L, eller att bli tvungen att säga nej till jobbet. Det kändes JÄTTEjobbigt. Vet inte varför jag blåser upp såna här saker när det egentligen inte är en stor grej...
Hur som helst ringde jag tillbaka jobbet och då hade dom redan fixat en annan, genast släppte ångesten och allt kändes bra igen.
.
Öhhm detta var ju en lång text över typ ingenting men jag kanske är mentalt sjuk. Bara så ni vet alltså.
.
Summa kardemumma: Jag kanske har nån mental sjukdom, jag ska vara ledig imorn och äta middag och ha det mysigt med Luke och inte ha ångest över att jag sa nej till jobbet.
HEJ DÅ

eheheheeh

Precis kommit hem från jobbet typ. Börjar om sju o en halvtimme igen. Fan vad nice. Lite mindre än 6 timmars sömn. Men jag är inte bitter.
FAN DET SPÖKAR HÄR! Jävla nallefanskapet låg ner på golvet för fem min sen, jag är ensam hemma och inte rört en fena och nu SITTER HAN UPP!!! Varför ska spöken alltid förfölja mig? Och mitt igår natt så satte värmefläkten på av sig själv. Jag har väl inget otalt med nån som är död?
hehe min humor.

lazy days

Leedig. Började dagen med en powerwalk uppför berget med min fina. Sen lite handling osv. Nu ligger jag i sängen och har liite svårt att ta mig ur den. Varmt och skönt.
Ska ha världens bästa kväll med massa filmer, varm choklad och tända ljus.
Min pappa fyller år idag hurra hurra hurraaaa!!
Är det konstigt om det jag ser fram emot mest varje dag är att krypa ner i sängen igen bredvid en varm pojkvän? Brukar tänka på det när det är kallt på vägen till jobbet, "om 8 timmar är jag tillbaka i varma sängen igen.." haha jag som alltid brukade bli rastlös av att bara ligga i sängen.
en mysbild för ca två veckor sen.
nu ska jag slänga i en tvätt och sen hyra film!

off to work

Ska snart till jobbet. Tänkte slänga in ett litet inlägg om min fina dag, vaknade innan tio och hämtade mina paket som väntade på posten. Ett paket från familjen i Sverige och så min klänning från Asos. Gjorde verkligen dagen!! Ska spara veg-såsen tills jag & L kan äta middag tillsammans och så ska jag göra pasta & vegsås. Kommer ihåg när jag var typ 16 så åt jag det hela tiden, var helt besatt.
Det är rugby match live ikväll så det kommer vara supermycket folk på jobbet.. Kul. Är ledig imorn i alla fall thank god!
Babbel babbel...
Tack så mycket fina familj hemma i Sverige (och Rom)!! <3

this is our time

Väntar på att klockan ska slå midnatt. Dena eviga panka känsla varje måndag. Sen när tisdagen kommer känner man sig oövervinnelig, jag kan göra allt, jag kan till och med köpa ett par nya vantar!
... Tills man på söndagen upptäcker att det är 15 dollar kvar på kontot. Filmkväll med vatten och frukt. Flashigt.
.
Ööhm därför suger det att vara ledig på en måndag som jag råkar vara nu. Jag vill shoppa. Men istället blir det hemma. Sprang förut men det ska nästan inte nämnas för det gick kasst och jag fick håll efter 20 min.
Fick inte ens hyra film för det var inte mitt konto, det är Lukes. Jävla idioter, jag har hyrt film tusen gånger innan det är min pojkväns konto, låt mig hyra för FAAN! Ville jag säga. Men det gjorde jag icke.
Nästan två veckor utan alkohol. Det känns bra. Nykterhet är det nya svarta.
Fast när en månad har gått kommer jag såklart fira med en cider fast det är ju en annan femma

next top model

Om jag nån gång skulle ansöka till top model så skulle jag skicka in denna bild

saturday, saturday

Önskar jag hade en massa spännande att berätta men det har jag inte. Jag äter massa choklad hela tiden. För att det är vinter och då får man äta och dricka choklad.
Igår på vår lediga dag regnade det HELA dagen. Vi åkte till ett shoppingcenter och köpte lite saker och åt lunch. Jag åt en halloumi&avokado sallad som var helt himmelskt. Maria, köp: avokado, halloumi och balsamvinäger.
Jag har inte druckit alkohol på nio dagar. Det är ganska bra gjort tycker jag när jag alltid har möjlighet till en gratis öl/vin efter varje skift på jobbet. Hela juni ska vara alkoholfri.
Man kan tydligen gå ner 3 kilo på en månad om man slutar dricka alkohol i en månad (baserat på att man dricker stora mängder en gång i veckan samt ett par glas på veckodagarna). Jaha jag vill mest inte ha ont i huvudet längre. Ibland räcker det med att jag dricker ett glas vin och sen har jag huvudvärk dagen efter.
Imorn ska jag på intervju för ett jobb som betalar 3 dollar mer i timmen, lycka till Maria.
Förutsatt att jag hinner sluta innan den jäkla intervjun börjar.

besatt

Jag saknar marabous sortiment av mörk choklad så otroligt mycket. Här finns det inte mycket mer spännande än 70 %.
Sverige är bäst på godis. Godis och bröd. Åhhhh knäckebröd med ost.

in the silence his heartbeat is music to me

Varför är en dag så himla kort för? Det är ju faktiskt så att vår biologiska klocka är inställd på ett 25-timmars dygn. Jag skulle hellre föredra 30-timmars dygn tror jag.
Det är väldigt lustigt hur man på en ledig dag kan finna så sjukt mycket nöje och tillfredställelse i att tvätta och städa. Sitta ner när allt är klart med en kopp kaffe och tända doftljus. Jag tror jag har ärvt detta från min mor & far....
Ska gå och köpa mig någon skvallerblaska och dricka varm choklad senare. Vinter kan vara ganska mysigt.
Världens bästa springtur har jag hunnit med idag också, kände mig fjäderlätt och kutade längs vattnet.

cream

Har precis ätit lunch/middag och ska till jobbet om en timme. Sista jobbdagen av mina sju-dagar-i-rad och sen har jag två dagar ledigt i rad!!
Sprang/powerwalkade långrunda innan jag lagade mat och Nya Zeeland är väldigt, väldigt vackert när vattnet är stilla och solen står lågt vill jag lova. Hur jävla underbar kommer vår roadtrip bli??
Spara pengar spara pengar spara pengar.
Väntar med spänning på mitt paket från Asos, en röd långärmad klänning. En Maria-klänning.
Hoppas denna kväll går superdupersnabbt så jag kan vara ledig.
puss.

sunday bloody sunday

Jobbat mina 10 timmar idag.
Kom på att det är helgdag imorn vilket är bra fast sämst. Bra för att det är timlön x1,5 sämst för att jag inte får lön förrän onsdag.
Det är hööösst. Nej det är vinter. Har druckit en stooor kopp te nu på kvällen och mörk choklad. Det gör inget att jag är blek och ful för man kan gömma sig under stora halsdukar.
Imorgon har jag sovmorgon och jag ska sova tills 12, minst. Nu är det film på tv så herrååå nu ska jag mysa lite mer.

noteringar

- Igår var det så dött på jobbet. Jag hade baren på övervåningen för mig själv och jag läste ut en bok. (Ja, vi får läsa om man är ensam i den baren. För att man skulle bli galen annars.) Torkade av samma bord sjutton gånger.
Bodil Malmsten tog ett par timmar att läsa ut för tredje gången och sen hade jag inget att göra igen.
- Jag hatar hatar hatar en av managerna på jobbet.
- Min nästa lediga dag är om tre ljusår.
- Jag har blivit extremt kaffeberoende igen.
- Jag har håriga ben.
- Jag har bleka ben
- Vi har bokat roatrip i november (!!!!)
- Nya zeeland är sexistiskt. Männen kan allt, kvinnor kan inget.
- Eller det kanske bara är på mitt jobb?
- Irländare är väldigt rasistiska.
fussball!

calm

Ligger i sängen och smälter världens nyttigaste lunch typ, massa grönsaker med feta&paprika dipp. VILL verkligen inte gå till jobbet ikväll. Världens segaste manager jobbar ikväll och han har aldrig koll på när folk börjat, så chansen att jag får göra 11-timmars pass idag är väldigt stor. Orkar. Inte. Vill. Inte.
Skulle helt seriöst kunna somna nu och sova tills imorn känns det som.
Jag och L har nyttighetsmånad, under hela juni får vi inte dricka alkohol, äta skitmat och spara minst 150 dollar varje vecka. Behövs känner jag, ladda energi med lata filmkvällar.

picczzz

Bilder säger mer än ord så jag säger väl inge merrååå

peach

Ledig dag! Och på en onsdag! Vilket betyder bingo ikväll!! Har redan sprungit en runda på 40 min, köpt brun toning, fixat med pengar & lagt undan sparpengar för denna vecka. Snart ska vi ut och äta halloumisallad och sen spela bingo!
Mår riktigt bra idag, helt sjukt vad lite tid till att ta hand om sig själv kan göra. Så länge jag har tid till träning, nedvarvning och fixa praktiska saker mår jag bra. Så ska ta mig igenom dessa jobbmånader för sen blir det sommar och roadtrip.
Bilder från idag kommer nog imorn...
pusssss

RSS 2.0