heal the world

Vi såg en dokumentär igår, Food Inc. Väldigt intressant film, dom visar hur de stora företagen kontrollerar ALLT, pressar bönder och producenter att skaffa nya, effektivare och billigare maskiner och verktyg som är extremt skadliga för djur och arbetare. Fy fan för jävla multinationella företag! Se filmen, och kolla alltid efter ingredienser som har ordet majs i sig, majsstärkelse osv. Det är de absolut värsta produkterna för dom proppar i majs i allting, för att det är billigt, dom matar djur med massor av majs, tio gånger om dagen. Djur som inte ens ska ha majs i sin diet. NEJ, go green, ät mindre kött och köp alltid organiskt!!!
Har i övrigt jobbat idag och gymmat. Nu ska jag baka chokladkakor. Köpte organiskt mjöl förut.

fridayfever

Vi hade så sjukt roligt igår. Vi började hemma hos oss, sen till lukes jobb och sen side bar i city. Massor av goda drinkar och massor av dans. BRA kväll. Jobb idag från 11.30, var väldigt segt att jobba med huvudvärk men det var det värt...
jag är superseriös bartender och fixar cocktails.
och julia dansar lite i vardagsrummet

all we need is love.

Ush, satt alldeles ensammen hemma och tittade på nyheterna. De stackars gruvarbetarna i Greymouth, nya zeeland, har dött allihopa efter en andra explosion. En av dom var 17 år gammal och gjorde sin första dag som gruvarbetare.
Jag sa till L att han aldrig nånsin får syssla med någonting som ens kommer i närheten av en gruva.
Manly idag igeeen. Såg en jättestor bluebottle. Var sjukt höga vågor och livvakterna hade en hård dag med massa människor som simmade för långt ut, för långt mot vänster, för långt mot höger. Ojojoj.
Var ute och powerwalkade i två timmar efter tittat på nyheterna, endorfiner var vad jag behövde. Är inne i en gå-period nu. Är inte så sugen på att köra tung styrketräning på gymmet, vill mest springa och gå en massa. Att man får massa färg i ansiktet är bara en bonus.
Och nordkorea visar musklerna. Allting är verkligen likandant överallt, på lekplatsen som i politiken. Stora, tuffa mobbaren som kastar snöbollar fulla med is på den snälla, lilla pojken och säger ''ja passa dig din lilla fjant kom inte och försök dig på att klå mig. '' Lilla pojken skvallrar för kompisar och fröken och vips har vi kärnvapenkrig, eller extrainsatt föräldramöte.
för nästan exakt ett år sen var jag brun, solblekt hår och ägnade varannan dag på stranden. Deja vu!!

sunny days

Känner mig mycket lycklig över att få bo här nere. Att få bo med världens bästa människa. Och att ha nära till världens bästa tjej, Julia. Helgen var... intressant. Väldigt sne fredag. Dunkande huvudvärk på lördagen. Äsh, ibland har man roliga kvällar och ibland sämre. Lugn lördagskväll med film, söndagen vaknade vi tidigt som vaaaanligt och drog till Manly first thing. Sju timmar blev det på stranden, och jag brände mig inte ens lite. Ha!
Har jobbat idag och igår och ifrågasatt varför jag fick 40 dollar mindre i lön än vad jag skulle få. "ååh, jasså fick du det, det måste varit ett misstag" GAH. Så mycket fuffel med löner och annat på det där jäkla stället att jag blir tokig. Jag fick mina 40 dollar i alla fall. Och snart åker vi till Fiji. Hell yeah! Sen nya zeeland strax efter det. Åh vad jag älskar att leva.
Vi såg en bläckfisk i Manly!! En ganska liten, precis vid stranden. Jag blev helt till mig. Sen såg vi världens största spindel som hängde död från ett träd, och en halv meter lång ödla. Kul hade vi!
och ja just det... som utlovat. Lilla border collien, ett par veckor gammal i juli.

we got it all

Har varit en väldigt mysig dag. Jag vaknade klockan sex (förbannade skiiiit!!) och drack kaffe osv, väckte luke lite försiktigt strax innan åtta. Han tyckte vi skulle dra till Manly och ha en halv-dag där innan han började jobbet. Said and done. väldigt härligt ute vid Manly, som alltid. Soligt väder, ett svalkande hav och så en isglass på det.
Och nu på kvällen bakade jag lite mer kakor. Ja det är faktiskt väldigt rogivande att baka.
Tog i så mycket på crosstrainern att det var svårt att gå hem.
Tittade på bondi vet och hur sydde ihop en stackars ödla som fått halsen uppriven av en arg, större ödla.
Gjorde sangria inför imorn.
Imorn blir det jobb fram tills halv tre och sen partajjjj!

I wanna live forever

Onsdag. Lyckades vakna vid nio morses. Vi har varit så sjukt morgonpigga det senaste att det börjar bli löjligt. Vaknade halv sju igår morse och vill upp och dricka kaffe. Gaaah, vi snackar alltså om paret som för ett par månader sen knappt kunde gå ur sängen vid tolv. Fast jag antar att det var för att jag nästan alltid jobbade till tre på natten och inte började förrän vid fyra på eftermiddagen.
Och idag har jag varit duktig igen, städat och diskat. Och bakat! Jag bakade efter ett roligt recept jag hittade på nätet, typ jordnöts-karamell-vanilj-muffins. Frågade vår flatmate när han kom hem ifall de var goda och han sa att jag skulle ta dom ifrån honom innan han åt upp alla. Jag får ju inte smaka för jag ska äta bara nyttiga grejer fram tills fredag i alla fall. Nåja baka är kul även om man inte alltid kan äta upp det efteråt.
Sen var jag på gymmet en stund också, de hade satt upp skyltar överallt med stor röd text BRING TOWELS STRICTLY NO ENTRY TO GYM WITHOUT A TOWEL. Alltså. De har absolut noll luftkonditionering där inne, i varma australien, och så klagar de över att folk svettas. På ett gym. Jävla miffon.
Sen köpte Luke skor till mig igår också. Jag provade dom och sa till honom att jag övervägde att stanna där i skoaffären över natten med mina fina skor för jag hade inte råd att köpa dom. Så gick han fram till kassan med sitt par skor och med mina drömskor. Jag log i en timme efteråt och så bakade jag kladdkaka till honom på kvällen.
Saknar min lilla pappa nu också. Hang in there pappsi, du klarar allt. Du är ju superpappan!
mulet väder. Fan jag är ju ledig imorn också, kan det inte vara strålande sol så jag kan bli ännu brunare innan vi ska ut på fredag? Snälla?

what else can you do

såhär gla' kan man vara innan man sticker iväg på lång-skiftet. och så ser man ju lite av vårt rum också.
Each time I find myself flat on my face -
I just pick myself up and get back in the race

thirteen

En stekande het vecka passerade, sol varje dag med åska som följd på kvällarna. Och sen kom måndagen, och det har regnat hela dagen. Utom när jag var ute och sprang imorses, det var snällt av vädergudarna i alla fall.
Igår åkte vi till Bronte och solade en massa, åt isglass och njöt av att vara lediga tillsammans.
Allt är inte så himla lätt alltid. Det kommer dagar då allt verkligen känns som en enda röra, vänner och familj är på andra sidan jorden och folk på jobbet går en på nerverna. Man har en pojkvän som jobbar mest hela tiden, och alldeles för mycket ensamtid. Det är då man måste försöka prata med sig själv lite. Klappa sig på axeln, säga att du måste faktiskt inte hålla ihop dig själv precis hela tiden. Du måste inte vara superglad hela tiden, du måste inte gå upp klockan sju och springa varje morgon, du måste inte tvätta, inte just nu. Nu får du faktiskt sitta gömd under täcket och glo sjutton grey's anatomy avsnitt i rad, och du behöver inte känna dig lat överhuvudtaget. Allting ordnar sig. Det gör det ju faktiskt alltid.

i need more of your assistance

Aaaah vi drog till bondi imorses jag och Julia. Fyra och en halv timme senare draaar vi oss tillbaka. Tur var väl det för då började det ju åska. Det ryktas om snöoväder hemma. Kan ju ge er lite sommar att titta på då i alla fall:
'

summer

Varit en väldigt väldigt varm eftermiddag. Tung och fuktig luft, blir väldigt jobbigt när man måste ha varma jobbkläder på sig.
Köpte lunch på världens bästa salladsbar efter jobbet, gymmade, slängde i massa tvätt i tvättmaskinen. Hur kan det alltid vara något som måste tvättas? Är det inte kläder så är det sänglakan, handdukar eller badrumsmattor. Fast jag är ju nästan lite housewife nu så det är väl i sin ordning.
Igår kväll var det en supercool storm här, med massa åska och blixtar över hela himlen, dom lyste upp allting som om det var dag!
annars blir det en lugn kväll, ska kolla filmer och städa lite. Sen kommer bästaste hem från jobbet.

thunderstorms

det blinkar ljus över hela himlen och regnet öser ner. Jag älskar åska!
fast igår var det soligt och fint från vår balkong. inte illa det heller. 

clap your hands

Var en fin helg, jobbade en massa och hade lugna kvällar med min fina. Fick en fet lön och la undan nästan allt direkt till fiji-fonden. Duktig är man minnsan.
Börjar bli göööörvarmt här nu. Sådär så att om man inte kan åka till stranden, så är det fläkt hela dagen som gäller. Oh well, jag klagar absolut inte.
Igår när vi var ute såg jag en lite kotte. Med ben. Som rörde på sig. Tittade närmare och så var det en spindel! Coolaste spindeln jag sett. Såg verkligen ut som en kotte med ben.
Och nu ska vi vara duktiga ända fram till fredag om två veckor, ingen alkhol, inga utekvällar och inget slösande med pengar. Tills den fredagen dårå, för då är det fiesta!
Och så ska jag leva på sallader för att bli av med resterande vattenvikt. Min ballongmage är tillbaka. Fan, den var borta så sjukt länge. Men nu har jag börjat äta massa mer råa grönsaker igen, vilket är super för hälsan, men magen bli ballongig ibland. Oh weeellll.
snart ska jag rusa till gymmet också, ta iiiiii nu maria!
wwaaahh

thank god for disney

vad vore vi utan fantasin? nu ska jag kurera mig med skönheten och odjuret.

beauty and the beast saves the night

just remember that when I'm home again

And I'll be so alone without you
maybe you'll be lonesome to?
Fly the ocean
in a silver plane
see the jungle
when it's wet with rain,
just remember when I'm home again, you belong to me

RSS 2.0