stop me if you think that you've heard this one before

Waaah. Jobb. Ska helt plötsligt jobba elva timmar imorn, åtta timmar på måndag, elva igen på tisdag och sen bara ha onsdag ledig nästa vecka. BAJS.
Men det är bara nästa vecka. Om man ska lita på PM (vilket man aldrig ska göra)
Ikäll blir det i alla fall F I E S T A. Vi ska åka och köpa b som i bag in box snart, sen blir det dans, dans, dans hela kvällen.
Kommer väl se ut nåt såhär om ett par timmar;

hej hopp

Pyjamas, trött kropp efter hårt gympass, mjuk säng, dator på magen. Glad Maria.
Laddar ner ett par filmer att titta på ikväll. Hugh Jackman borde skämmas för att han är så snygg. Och sen är han ju australiensare också, vad annars liksom.
Alltså, vädret hånar mig. Helt klart. Var ledig på eftermiddagen i lördags, mulet hela dagen fram tills kvällen då tittade solen fram. Ledig söndag, det pissregnade hela dagen. Jobbade måndag 12-15, det var soligt fram tills 15.30, skojar inte. Idag jobbade jag 12-15 igen och det var soligt hela dagen. Imorgon är jag ledig och då ska det regna.
MEN JAG TÄNKER MINNSAN ÅKA TILL STRANDEN ÄNDÅ YOU DON'T MESS WITH ELIASSON hahahdijasldkjoisd
hmm.
har planer på att bli såhär brun igen.

meehiiccooo

glass och sangria i sängen, såhär på en måndag. Luke städar balkongen, jag har ju varit hårt arbetande kvinna i tre hela timmar idag. Lite vila måste man ju få.
nu vill jag dansa! dumma sangria.

everyday creates your history

Började dagen med att göra äggröra till min fina pojkvän. Sen skuttade (???) han till jobbet och jag till gymmet. Solade. Blev lite brunare. Drack kaffe. Åt frukost.
Och nu har jag tre timmar tills bussen till jobbet går. Städa? I guess.
Jag känner inte alls för att jobba ikväll. Speciellt inte när L för en gångs skull har ledigt hela kvällen. Måste spara pengar till Fiji dock..
Och så ska jag begära resten av min skatt tillbaka, den som jag betalade efter juni. Samt min super, vilket är som ett slags pensionsparande här. Några extra hundra dollar ska man nog kunna mjölka fram.
vill snorkla. på Fiji. Nu.

friday

Jobbat idag och längtat ut genom fönstret, nästan 30 grader och strålande sol. Om det inte är supervarmt på söndag blir jag sur.
Imorn blir det första "riktiga" jobbdagen (dvs ett skift som varar längre än tre timmar), först i bistron och sen bakom baren till stängning. Jag visste att brett skulle fråga mig om ett par skift om han skulle få problem med personal. Jaja, mer pengar.
Blev lite jogging-terapi förut. Verkligen kommit igång nu. Bästa känslan är när det känns jobbigare att stanna inne än att gå ut och springa. Absolut bästa sättet att varva ner på.
Annars funderar man lite på vad man ska bli. När man blir stor alltså. Stanna i hotellbranshen? Skulle nog inte kunna sitta på ett kontor hela dagarna när man en gång jobbat i en bar där det alltid är liv och rörelse.
Jag är ju trots allt bara 20. Vem fan vet vad man vill göra resten av livet när man är 20?
Och så länge jag har min luke så kommer allt i hela världen ordna sig.
Åh, längtar tillbaka till underbara nya zeeland. På kvällen på min födelsedag så åkte vi ut mellan bergen där dom har varma pooler. Man kunde fälla upp taket så att man satt rakt under stjärnorna, det var verkligen helt otroligt! Så hade vi en massa ljus och champagne (som vi smugglat in, haha.) Bästa födelsedagen på länge!

this is my time

Ledig dag, supervarmt, ljumma vindar på bondi beach. Komma hem, vara mosig i hela kroppen efter en dag i solen, dricka energidryck och sen ut på springtur.
Det absolut perfekta dagen enligt mig.
Ikväll blir det bio, flickan som lekte med elden. Med engelsk text.
Miiih!

you're just a big fish in a little pond

Jobbade mina tre timmar idag, duktig är man minnsan. Tog ut alla 500 dollar från mitt konto och rakt in i en pengaburk som man inte får upp om man inte bryter upp den. Klistrade fast en lapp; öppnas ej innan fiji annars dööööööööden. Ungefär.
Jahapp och så blir det tillbaka bakom baren om två veckor också, ett skift på nio timmar. Klagar absolut inte, en dag kan jag allt hantera.
Och så har vi fått lite smått trivia-fnatt. Allt grundar i när vi var på Kelly's med Anna och Gabriel. Så nu ska hela huset (dvs fyra pers) dit på torsdag för att kick some ass.
Det regnar idag.
Nu är jag helt plötsligt 20 år och nästan två månader. VA FAN? Jag skulle ju inte bli äldre än 20!! Okej, två månader kan jag leva med. Men nu stannar jag här, okej?? Alla är välkomna till marias 20-års kalas den 27e augusti 2011, 2012, 2013 osv.
Cocktailmanin har inte slutat bara för att jag slutat jobba bakom baren. Luukkeee vill du ha en cocktail? Inte? Jooooo kom igen!
Så snart öppnar jag upp en egen bar och har dom godaste cocktailsen i hela världen.
att dricka tekannor på world bar är något man gärna sysslar med på fredagar

you and me

Jag har världens mest underbara pojkvän, det är final kan jag tala om för er. Kom hem från jobbet nyss, trött och sliten och med en envis feber. Ser ett litet kuvert på sängen med ett brev i där han skriver dom mest söta sakerna i världen. Vi är bäst!!
så bara för det får det bli ett pusskort från igår också, när vi solade i parken utanför vår lägenhet

do you remember our nights on the bridge

Vad gör det om hundra år. Ungefär så tänkte jag innan vi åkte hit för mer än ett år sedan, utifall att allt skulle gå åt helvete. Så nu drar vi till Wellington i februari för lite mer working holiday. Tänk om allt går skitkasst och vi måste åka tillbaka till sydney panka som kyrkråttor? Vad gör det om hundra år...

Man ångrar bara de saker man inte gjorde, aldrig de saker man faktiskt gjorde.

Sommar, 2005, varmt väder, pinneviken, Lars Winnerbäck, Anna Hallheden (minns du?), vi hade på oss linnen som vi kladdat Vi älskar Lasse och hovet på.
Det blir inte bättre än såhär, tänkte jag.

Skolka från biologin så vi kunde gå hem tidigare för att dricka o'boy och fnissa om underliga lärare och prata om att när vi blir stora ska vi bo mitt emot varandra i samma byggnad, precis som i Vänner.

Men tiden har sin rätt att förändras när den går.

och Kent ger ut ett nytt album. Deras ursprungliga fans har gått vidare, sitter med all säkerhet med femton ungar på höften, inte intresserade av att sitta på badrumsgolvet och önska att man var död. Det finns väl alltid fjortonåringar, men dom som ylade att dom inte kunde få på sig sina blåjeans, dom är inte där längre.
Kent är bajs.

Jag önskar jag hade kvar mitt lunarstormkonto, tänk att gå in där igen och titta på dagboksinlägg och bilder.

this is the time, this is not the time. Who the hell cares, there will always be a time


what's on my mind;


i ett helt annat land har vintern börjat komma

Jakob Hellman kväll. Tack gud för Spotify.
För ungefär en vecka sedan firade jag och Sydney 1-års dag. Så några bilder från början tills nu är väl i sin ordning.

allt jag vill ha

du är allt jag vill ha

Jobbat le premiere dag som servitris på gamla jobbet. Det gick bra, jobbade visserligen bara tre timmar men det är alltid något. Får ungefär samma lön som jag fick efter skatt bakom baren, sen får jag jobba ca fem kvällar i veckan. Men att bara se min (gamla) chef varje dag är ju något jag får stå ut med, även om han inte har ett skit att säga till om för nu jobbar jag minnsan inte för honom längre!! Hade en dröm för ett par dagar sen om att jag jobbade i köket men ändå så höll han på och skulla bossa omkring mig, så jag fick världens utbrott och skrek fuuuck off you idiot I hate you you're fat and ugly!!!!!
öhm... det är väl ungefär så jag känner inför honom.

Kocken är snäll och rolig däremot även om han har en extrem engelsk dialekt som är svår att förstå ibland.

Kommit igång ordentligt med gymmet minnsan också. Kuwl.

Hade så galet kul i lördags också, visar sig att jag och luke är bäst i hela världen på att dansa. Efter tre glas sangria.

myskväll ikväll. film och jordgubbar, och varm kvällsluft. Allt jag vill ha.



på promenad i Manly förra veckan





Travel, travel and more travel

Nu har vi bokat Fiji över nyår, elva nätter och en massa sol. Fy fan vad jag längtar. Jag har verkligen längtat efter att få göra en paradissemester, bara ligga på en strand med kristallklart vatten hela dagen.
Och nu börjar jag jobba på måndag också! Kommer bli lite mer pengar i kassan i alla fall.

Så då är verkligen värt en lördagskväll på stan med Sanna och Escil!


heartbeats

Ååh, äntligen börjar sommaren komma! Det börjar bli sådär konstant varmt - både natt och dag. Spendera lediga dagar på stranden.

Och idag åkte jag in till jobbet igen och självklart var inte Dean där, men jag lämnade mitt nr och så tog jag hans. Skickade ett meddelande, så nu blir det nog bingo snart för chefen på mitt jobb sa att Dean verkligen ville att jag skulle börja där.

Gymmade som en gaalning förut, behövde nog det. Nu måste jag ta tag i tvätten... oh well.

nightlife

It was the strangest night
Fever in the air, the
Moon unnaturally bright
Kids were crazy
There were madness in
their eyes
all these smiling faces
and they lifted you up high

And I don't know how
It happen but then
we shared a cab
And all the citylights
Were blurred just like my mind
And I asked you "is it alright
If I put my hand right here"
You said "You can do
just anything You like
with me,
It's fine since we're
Already getting out of line"
Said "yeah, you can
Since this is already
getting out of hand!
Getting out of hand

Back at your room
Our kisses is deep and
Warm
We forget that there's
another world out there
I explain my situation
Someone will wait for
me back home
and I guess it's wrong,
I guess it's mean
Bur frankly, I don't care

Oh oh
And then I gave you a
piece of my soul
Said "oh yeah", and
"oh no
I had forgotten what
it's like to loose control"

The morning after
A cool September
Breeze
My mouth is dry I'm
Thinking "I'm to old for this"
It's the usual
Procedure
"Hope I see you again
sometime"
but we're not young
and we're not dumb
so we know it's a lie

but today I wish we'd
never said goodbye
'cause I'm cold
and I'm scared
and I can't stop
thinking about what
we almost had
what we almost had

seasick

And you can tell I have never really loved, you can tell by the way I sleep all day

Tänk om man kunde ha en egen måne, ja precis Gärdestad sjöng om, att fly till. Vad underbart. En måne där alla bekymmer inte nådde. Där pengar inte existerade, dit man kan fly så fort allt blir för mycket.



everyday

Lördag, vaknade för drygt en timme sen och klockan är 13. Var ute och dansade igår med Escil och Sanna och min man då förstås. Det var riktigt roligt, började i darling harbour och slutade på side bar!

Nu har inte kocken på mitt jobb ringt mig än, men jag vet inte ifall det är för att han inte behöver mig längre eller ifall Robyn glömde ge han mig nummer. Hur som helst så jobbar jag inte än. Det är skönt, men klart man vill ha någon form av inkomst... så jag får nog åka dit ikväll och se what's going on!

På månad åker vi till Manly och ska spendera tre nätter på hotell, bara ta det lungt och förlänga semesterkänslorna. Alltså jag vill verkligen bara resa. Är inte sugen på att jobba och slita. Bara se världen. Men en sak i taget... vi bokar Fijji snart nu i alla fall, för att jag måste lämna landet om tre månader är oundvikligt!

Eller bara på en strand ett par månader, inte oroa sig över jobb och studera moln 9-5? Jag brukade hata pengar, att det ska vara ett så laddat ämne och att man får mer respekt om man har mycket av dom. Men det enda som händer när man blir rik är ju att man kan köpa en massa mer saker än när man var fattig. Jaha? Pengar är bara ett verktyg. Har absolut inget värde egentligen.

Jag saknar min syster. Vi hade alldeles för lite tid. Hur mycket kan flyg till Rom kosta egentligen?



På altanen i Trollhättan satt vi en kväll och drack strawberry bliss


RSS 2.0